Vice Lords

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vice Lords
Perustettu 1958
Chicago
Perustaja Monia
Vuodet toiminnassa 1958–
Alue Chicago
Jäsenyys Sekalainen

Almighty Vice Lord Nation (Lyh: A.V.L.N, V.L.N ja C.V.L.N.) on Chicagon toiseksi suurin ja vanhin katujengi. Heidän jäsenmääränsä on arvioitu olevan yli 3 600, jopa noin 30 000 jäseneen asti. AVLN tulkitaan yleensä yhdeksi People Nation- jengi yhdistyksen perustajaryhmistä.

Alku ja kasvu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen Vice Lords-jengin perustivat vuonna 1958 kolme[1] North Lawndalesta lähtöisin olevaa afroamerikkalaista nuorta. Kyseiset nuorukaiset tapasivat toisensa nuorisovankilassa St.Charlesissa. Tulevan jengin johtajaksi valittiin pää-aiheinen perustaja Edward Perry. Päästessään nuorisovankilasta, he alkoivat järjestelmällisesti värvätä uusia jäseniä läheisistä naapurustoistaan. Vuonna 1964 alkoi "nousukausi" jonka aikana he kasvoivat merkittävästi ja lainvalvojat merkkasivat heidät pääkohteekseen ryöstelyiden, varasteluiden ynnä muun ilkivallan takia. Heidän väkivaltaisesta käyttäytymisestään ilmoitettiin usein ja heitä pelättiin Lawndalen naapurustossa.

CVL, Inc.[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vakauttaakseen julkista kuvaansa, Vice Lordsin johtajat vaihtoivat yhteistoimin jengin uudeksi nimeksi: "Conservative Vice Lords". Vuonna 1970 kaksi Vice Lordsin johtajaa, Alfonso Alfred ja Bobby Gore, hakivat 275 000 $ apurahaa Rockefeller säätiöltä. Rockefeller Foundation tietämättömyydessään Vice Lordsin tavoitteista ja toiminnasta hyväksyi hakemuksen. Näin ollen Vice Lords yhdistivät pienempiä jengejä kuten: Cherokeesin, Morphinesin, Commanches, Continental Pimps, Imperial Chaplains, Clovers, Cobras ja Braves) Vice Lord Nationiin. Sijoituksen tuloksena heidän kokonaisjäsenmääränsä nousi räjähdysmäisesti. Myöhemmin kuitenkin tuli Rockfeller Foundationillekin selväksi, että he olivat muuttumattomasti edelleen väkivaltaisia rikollisia.

1980-luku ja sen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Julkisen painostuksen jälkeen liittovaltion tutkimusosasto selvittivät mihin CVL Inc. käytti Rockefellerin antamat apurahat. Tutkimusten perusteella monia jengin johtajia pidätettiin ja tuomittiin. 1980-luvun alussa Perry ja Alfred olivat kummatkin kuolleet ja Gore oli istumassa tuomiotaan murhasta. Nuorempi Vice Lordsin johtajisto yritti peitellä jengin todellisia aikeita toisella peitekampanjalla. Tällä kertaa he omaksuivat islamilaiset aatteet. 1990-luvun puolivälissä he olivat laatineet laajan kirjoituskokoelman "Lords of Islam" (suom. Islamin herrat), joista tuli jengin uudet säännöt. Heidän päämajansa, Pulaskin ja 16th Streetin lähellä, on nimeltään "Holy City" (suom. Pyhä Kaupunki). 1990-luvulla Vice Lordeista, tavallisten toimien ohella, tuli kehittynyt ja laajentunut velkahuijauksissa, luottokorttihuijauksissa ja rahanpesussa.

Alaryhmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sen lisäksi, että Vice Lordeilla on toimialueita Chicagossa, heillä on myös toimialueita monessa muussakin kaupungissa esimerkiksi Detroitissa, Michiganissä, Indianapolisissa; Indiana, South Bendissä; Indiana, Milwaukeessa, Memphisissä, Garyssä, Jacksonissa, Minneapolisissa ja Benton Harborissa.

Alkuryhmän (Conservative Vice Lords) lisäksi Vice Lordsiin kuuluu myös monia pieniä ryhmiä, joihin kuuluu muun muassa Cicero Insane Vice Lords, Ebony Vice Lords, Executioner Vice Lords, Imperial Insane Vice Lords, Mafia Insane Vice Lords, Renegade Vice Lords, Traveler Vice Lords, Undertaker Vice Lords, ja Unknown Vice Lords.

Symbolit ja tunnuskuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lippiksen lippa vasemmalle vinossa (edustaa People Nationia, oikealle Folk Nationia)
  • Playboy logo
  • Martini lasi
  • hanska
  • silinteri
  • Viisisakarainen tähti - edustaa (myötäpäivään ylhäältä) rakkautta, totuutta, rauhaa, vapautta ja oikeutta
  • Kuunsirppi
  • Sapeli
  • Hiilihanko, osoittaa alas (Pilkkaa vastustajiensa Maniac Latin Disciplesin tunnusta, joka on hiilihanko ylöspäin)
  • rikkinäinen sydän jolla on siivet (Pilkkaa Folk Nationia sekä Maniac Latin Disciples-jengiä)
  • Viisisakarainen kruunu
  • pyramidi, jonka yläpuolella on silmä (pyramidi korostaa jengin afrikkalaisuutta, kun taas silmä merkitsee Allahia, joka vartioitsee ja suojelee jengin jäseniä).
  • kuusisakarainen tähti joka on katkennut keskeltä (epäkunnioittaa Folk Nationia)
  • Paimensauva

Jokaisella Vice Lordsin ryhmällä on oma 'johtaja' ja ranking-virkailijat. Kaikki Vice Lord ryhmät kunnioittavat korkea-arvoisia jäseniä jotka pitävät hallussaan 'Universal Elite' -titteliä. Heitä kutsutaan yleensä nimellä "Lord Almighty".

Willie Lloyd[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Willie Lloyd (Unknown Vice Lord jengin johtaja) kutsui itseään nimellä "King of Kings" (suom. Kuninkaiden kuningas) ja ilmoitti olevansa koko Vice Lord Nationin johtaja. Vuonna 2003, kaksi vuotta sen jälkeen kun hänet päästettiin vankilasta, häntä ammuttiin Garfield Parkissa kuusi kertaa. Se oli kolmas salamurhayritys häntä kohtaan. Willie on nyt päästä alaspäin halvaantunut jossain päin USA:ta. Vain hän tietää kuka häntä ampui, koska ampujaa ei ole saatu kiinni. Willie sai lempinimen Bulletproof man, koska hän on selvinnyt niin monesta murhayrityksestä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lähde?
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Almigthy Vice Lord Nation