Verkkotallennustila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Verkkotallennustila on tavallisesti Internetissä tarjottu tietokonepalvelintila, jonne voi tallentaa tiedostoja. Tällä tavalla voidaan varmistaa tiedostojen säilyminen. Joitain verkkotallennustiloja tarjotaan pienehköllä tallennustilalla maksutta, kun taas suurehkoista tiloista tulee maksaa erikseen lisäpalveluna.

Suosituilla sähköpostipalveluilla, kuten Hotmaililla voi saada verkkotallennustilan, kuten Windows Live SkyDriven tai Googlella Google Driven.

Verkkotallennustiloja voidaan käyttää myös keskenään käytettävien laitteiden tiedostojen ajantasaistamiseen laitteiden kesken. Synkronointipalveluja tarjoavat mm. tietokoneen ja matkapuhelimen kesken Nokia Ovi Suite. Käyttöjärjestelmissä Ubuntulla on verkkotallennustilanaan Ubuntu One.

Monialustainen verkkotallennuspalvelu on Dropbox, jonka käyttöohjelmia on saatavissa Androidille, BlackBerrylle, iPhonelle, iPadille, Linuxille ja Mac OS X:lle.

Verkkotallennustiloja toteutetaan nykyään pilvipalveluna, jolloin verkkotallennustilan tiedot voivat olla useammalla kuin yhdellä palvelimella. Maksuttomien verkkotallennustilojen koko voi vaihdella Dropboxin 5 Gb:stä Windows Live SkyDriven 25 Gb:iin.

Verkkotallennustila voidaan toteuttaa myös Internetin ulkopuolella omassa intranetissä.