OneDrive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Microsoft OneDrive
Microsoft Live SkyDriven aloitussivu (vanha versio).
Microsoft Live SkyDriven aloitussivu (vanha versio).
Kehittäjä Microsoft
Kehityshistoria
Kehitystilanne Aktiivinen
Tiedot
Ohjelmistotyyppi pilvitallennuspalvelu
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

OneDrive tai virallisesti Microsoft OneDrive (aiemmin SkyDrive, Windows Live SkyDrive ja Windows Live Folders) on tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu, joka kuuluu Microsoftin palvelukokonaisuuteen. OneDrive sisältyy muihin Microsoftin palveluihin, kuten Officeen, Windows-käyttöjärjestelmään ja Windows Phone -puhelimiin. Palvelun avulla käyttäjä voi synkronoida tiedostonsa tietokonepilveen ja sitten käyttää niitä suoraan verkkoselaimesta ja muilta laitteilta. Palveluun kirjaudutaan Microsoft-tilillä. Tiedostoja voi ensisijaisesti tarkastella vain se, joka on tallentanut ne palveluun, mutta tiedostoja voi jakaa muiden tarkasteltavaksi ja muokattavaksi. Julkisesti jaettujen tiedostojen katsominen ei vaadi Microsoft-tilin käyttöä.

Palvelussa on vanhoilla, viimeistään 22. huhtikuuta 2012, palvelun käytön aloittaneilla käyttäjillä ilmaista tallennustilaa 25 gigatavua. Myöhemmin rekisteröityneillä maksutonta tilaa on viisitoista gigatavua. Yhden tiedoston koko on verkkoselaimella siirrettäessä enintään 300 megatavua ja tietokoneohjelmalla synkronoitaessa kaksi gigatavua.[1] Verkkoselaimella toimiva käyttöliittymä on toteutettu HTML5-tekniikalla.

Tietokoneen tiedostoja voi synkronoida OneDriveen Windows Vista- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä sekä Mac OS X -käyttöjärjestelmässä OneDrive-työpöytäsovelluksella. Windows 8.1 -tietokoneissa toiminto on integroitu käyttöjärjestelmään. Uudemmissa Office-paketin tuotteissa voi tiedostoja lähettää ja muokata suoraan Onedrive-palvelimelle. Älypuhelinsovellus on saatavilla Windows Phone-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmiin, joista iOS-versio on optimoitu myös iPadille. Lisäksi Xboxille on oma OneDrive-sovelluksensa.

  1. Connecting your apps, files, PCs and devices to the cloud with SkyDrive and Windows 8 (.aspx) blogs.msdn.com. Arkistoitu 24.2.2012. Viitattu 22.1.2023. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.