Verdi Note dell’Antoniano

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Verdi Note dell’Antoniano on italialainen kuoro, joka on perustettu vuonna 1989. Vuosien aikana kuoro on laulanut yhdessä useiden ammattilaulajien kanssa, julkaissut useampia levyjä ja esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa.

Kuoro perustettiin, kun haluttiin luoda uusi kuoro sellaisille nuorille, jotka olivat jo liian vanhoja laulaakseen Antonianon instituutin lapsikuorossa Piccolo Coro dell’Antoniano, mutta halusivat jatkaa laulamisharrastusta. Nykyisin Verdi Note dell’Antoniano on kaikille 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille avoin kuoro.

Kuoron ensimmäisenä johtajana toimi Paolo Zavallone. Hän teki yhteistyötä myös Mariele Ventren kanssa, joka johti samaan aikaan lapsikuoroa Piccolo Coro dell’Antoniano. Sittemmin kuoron johtajana on toiminut Sabrina Simoni, mutta hän kuitenkin jätti tämän tehtävänsä, koska hän johti myös Piccolo Coro dell’Antonianoa Mariele Ventren kuoltua 1995 ja halusi keskittyä täysin siihen tehtäväänsä. Nykyisin kuoron johtajana on toiminut Stefano Nanni. Vuodesta 2016 lähtien kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Fabiola Ricci. Nanni ja Ricci ovat tehneet lisäksi yhteistyötä Sara Casalin ja Alessio Zinin kanssa, jotka ovat Mariele Ventren entisiä oppilaita.