Antonianon instituutti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Antonianon instituutin nykyinen tunnus, joka on ollut käytössä vuodesta 2019 alkaen.
Antonianon instituutin vanha tunnus, joka oli käytössä vuoden 2011 loppuun.

Antonianon instituutti on Bolognassa Italiassa sijaitseva instituutti, joka tekee hyväntekeväisyystyötä sekä toimii monipuolisesti taiteiden ja kulttuurin saralla.

Antonianon instituutin perustivat vuonna 1953 neljä fransiskaanimunkkia: isä Gabriele Adani, isä Ernesto Caroli, isä Benedetto Dalmastri ja isä Berardo Rossi. Alun perin instituutti toimi köyhien ruokailupaikkana, taideakatemiana ja elokuvateatterina. 1960-luvulta alkaen instituutissa on alettu tuottaa myös televisio-ohjelmia sekä äänilevyjä. Vuodesta 1961 alkaen instituutti on tuottanut vuosittain yhteistyössä Italian yleisradioyhtiön RAI:n kanssa Kultaisen šekiinin laulukilpailua, joka on myös kuvattu instituutin tiloissa.

Instituutissa annetaan opetusta muun muassa klassisessa baletissa, moderneissa tanssilajeissa, kuvataiteissa sekä teatteri- ja elokuvataiteissa. Instituutissa toimii myös kaksi kuoroa: 3–11-vuotiaille suunnattu Piccolo Coro dell’Antoniano ja yli 12-vuotiaille tarkoitettu Verdi Note dell’Antoniano.

20. syyskuuta 2006 perustettu Antoniano ONLUS kokoaa yhteen instituutin hyväntekeväisyystyöhön kuuluvia projekteja, tapahtumia ja keräyksiä. Näihin kuuluvat muun muassa taloudellisissa vaikeuksissa oleville tarkoitetun avoimen ruokalan ylläpitäminen sekä vuonna 1991 alkanut vuosittainen hyväntekeväisyyskeräys Il Cuore dello Zecchino d’Oro (suom. Kultaisen šekiinin sydän), jonka nimi oli I Fiori della Solidarietà (suom. Solidaarisuuden kukat) vuosina 1991–2012.