VanossGaming

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VanossGaming vuonna 2016.

Evan Fong (s. 31. toukokuuta 1992), joka tunnetaan verkossa nimellä VanossGaming, on kanadalainen tubettaja, musiikin tuottaja ja DJ. Yhtenä YouTuben suosituimmista pelipersoonallisuuksista hänen videokuvansa koostuu montaasi-tyylisistä videoista, joissa hän ja muut tekijät pelaavat erilaisia videopelejä, kuten Grand Theft Auto V ja Garry's Mod. Torontossa syntynyt Fong keskeytti taloustieteen tutkinnon Pennsylvanian yliopistossa keskittyäkseen YouTube-kanavaansa. Urapolku, jonka hän tiesi, ei takaa menestystä. 15. syyskuuta 2011 Fong rekisteröi pelikanavansa "VanossGaming", jossa hän sai myöhemmin jatkuvaa menestystä. MCN (multi-channel network) Machiniman kanssa allekirjoitettuaan uransa alussa rahallistaakseen sisältöä Fong oli säännöllisesti katsotuin Machinima-kanava MCM:n palveluksessa ollessaan; "VanossGaming" oli myös yksi YouTuben tilatuimmista kanavista 2010-luvulla. Fongista on sittemmin kehittynyt keskeinen hahmo videopelien kommentointialakulttuurissa. Hänet paremmin tunnetaan hänen ystäviensä kanssa pelailusta: esimerkiksi yhdysvaltalaiset H2O Delirious, I AM WILDCAT ja BasicallyIDoWrk, irlantilaiset Daithi De Nogla ja Terroriser sekä kanadalainen Smii7y.

YouTuben lisäksi Fong tuottaa musiikkia ja esiintyy DJ:nä nimellä Rynx, joka on erikoistunut sähköiseen tanssimusiikkiin (EDM), downtempoon ja indie-elektronisiin genreihin. Lisäksi hän on näytellyt useissa tietokoneanimaatiosarjoissa, mukaan lukien Paranormal Action Squad ja Alpha Betas. Fong perusti viihdeyrityksen 3BlackDotin vuonna 2013 ja toimi luovana johtajana yrityksen videopelissä Dead Realm. Hän on esiintynyt myös muissa medioissa mobiilipelien kumppanuussarjasta toisen luojan tuottamaan musiikkiin.

Fong oli ehdolla "Trending Gamer" -soitossa vuonna 2014 The Game Awards -gaalassa, ja hänet valittiin parhaaksi "Gaming" -sarjassa 8. ja 12. Shorty Awards -gaalassa. 2010-luvulla hän oli usein alustan parhaiten palkattujen peli YouTube-käyttäjien joukossa, ja vuonna 2017 Forbes tunnusti hänet yhdeksi parhaista pelivaikuttajista. 18. kesäkuuta 2023 hänen YouTube-pelikanavallaan on yli 25 miljoonaa tilaajaa ja 15,4 miljardia katselukertaa. Hänen kahdella YouTube-kanavallaan on yhteensä 26,2 miljoonaa tilaajaa ja 15,7 miljardia katselukertaa.