Vaniljasyndrooma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vaniljasyndrooma
Kirjailija Tuija Lehtinen
Kieli suomi
Genre nuortenkirjallisuus
Kustantaja Otava
Julkaistu 1990
2006
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 310
ISBN 9511210912
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Vaniljasyndrooma on Tuija Lehtisen kirjoittama nuortenkirja vuodelta 1990. Se ilmestyi vielä uusintapainoksena vuonna 2006.

Kirja kertoo lukiota aloittavasta Millistä, jonka opettajavanhemmat ovat matematiikkaihmisiä, mutta jonka omaan päähän minkäänlainen oppi ei tunnu mahtuvan.

Juonikuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milli kyllästyy elämään tiukan äitinsä valvovan silmän alla, ja lähtee Lettu-ystävänsä kanssa toiseen kaupunkiin lukioon. Hän saa kuitenkin nopeasti huomata, ettei lukio todellakaan ole häntä varten. Onneksi häntä on auttamassa uudessa kaupungissa asuva ottopoika, sekä silloin tällöin täysin käsittämätön Lettu.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Milli – Milli on kirjan lukiota aloitteleva päähenkilö, joka pelkää uponneensa syvälle vaniljaan osaamatta tehdä mitään päätöksiä itse. Millin parhaat ystävät ovat Lettu ja Anki.
  • Ottopoika – Ottopoika on Millin uusi tuttava uudesta kaupungista. Hän asuu isoisänsä ja suuren koiransa kanssa keskellä metsää kuplatalossa. Ottopojan perhe asuu Hollannissa, jossa heillä on kukkakauppayritys.
  • Petteri Punakuontalo – Petteri on Millin luokkatoveri niin uudessa kuin vanhassakin kaupungissa. Hänellä on tulipunaiset hiukset ja paljon pisamia. Petteri on adoptoitu ja koska hän on hyvä matematiikassa, Millin äiti pitää hänestä. Petteri seurusteli jonkin aikaa Millin ystävän, Letun, kanssa, ja erottuaan hänen kanssaan alkoi tilittää tuskaansa Millille.
  • Lettu ja Anki – Lettu ja Anki ovat Millin parhaat ystävät, joista Lettu tuli Millin kanssa lukioon uuteen kaupunkiin. Anki jäi vanhaan ja heti koulun lopetettuaan meni naimisiin poikaystävänsä kanssa.