Vampire Hunter D

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vampire Hunter D on Hideyuki Kikuchin luoma kaukaiseen, vuoden 12090 jaa. post-apocalyptiseen tulevaisuuteen perustuvat kauhusarja, jonka on kuvittanut Yoshitaka Amano. Sarja on ilmestynyt vuodesta 1983. Kikuchi on yksi Japanin kuuluisimmista kauhukirjailijoista. Parinkymmenen vuoden aikana useita hänen teoksistaan on julkaistu kuunnelmana, mangana, taidekirjoina, sekä anime-elokuvina; Vampire Hunter D Demon City Shinjuku, vuonna 1985 ja Vampire Hunter D - Bloodlust, vuonna 2000.selvennä

Digital Manga Publishing julkaisee Hideyuki Kikuchin novelleja englanniksi käännettyinä. Novellisarjalle ei ole olemassa suomalaista käännöstä.

Anime-elokuvat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampire Hunter D (ハンターD Banpaia Hantā Dī) 1985

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampyyrilordin purema tuomitsi Doris Langin kadotukseen: joko naisesta tulisi pimeyden kreivin vaimo tai hän muuttuisi yhdeksi kauhistuttavista epäkuolleista. Ihmisverta janoten hän joutuisi elämään ikuisesti kidutettuna. Naisen aika alkoi käydä vähiin ja epätoivo nosti päätään, kun hän näki yksinäisen ratsastajan lähestyvän kylää. Tulija oli D, vampyyrinmetsästäjä.

Vampire Hunter D - Bloodlust (ハンターD ブラッドラスト Banpaia Hantā Dī: Buraddorasuto) 2000

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vampire Hunter D: Bloodlust seuraa mystisen vampyyrinmetsästäjän seikkailuja. Lyhyesti nimellä D tunnettu mies on itsekin puoliksi vampyyri, sillä hänen isänsä oli legendaarinen kreivi Dracula. Bloodlust sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen. Vampyyrien asema pimeyden prinsseinä on vakavasti uhattuna. Armottomat vampyyrien metsästäjät, kuten D, ovat harventaneet vampyyrien yhdyskuntaa kovalla kädellä. Meier Link on yksi sitkeimmistä vampyyreistä. Hän onnistuu yllättäen kaappaamaan rikkaan miehen suloisen tyttären tämän kotoa. Isä palkkaa D:n ja Markusin veljekset hakemaan tyttärensä takaisin. Verisen taistelun puhjettua herää kuitenkin epäilys, että tytär on saattanut paeta Meier Linkin luo aivan vapaaehtoisesti.

Suomeksi vain kolmiosaiseksi mangasarjaksi jäänyttä sarjaa julkaisi Punainen Jättiläinen (sarja alkanut marraskuussa 2007). Englanniksi sarjaa julkaisee Digital Manga Publishing, DMP, tällä hetkellä osia on jo seitsemän.

Suomalaisen mangaversion ilmestymisaikataulu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Osa 1: marraskuu 2007
  • Osa 2: marraskuu 2008 (ilmestymistä siirrettiin teknisten ongelmien vuoksi, julkaisuaika piti olla toukokuu 2008)
  • Osa 3: marraskuu 2009

DMP'n kotisivut

Punainen jättiläinen

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  • Merkinnän syy: Kyse ei ole pelkästään elokuvasta, tässä käsitellään koko sarjaa ja kaikkea siihen liittyvää, sekä pidetään tiedot ajankohtaisina.