Valon poika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valon poika
Le Fils de la lumière
Alkuperäisteos
Kirjailija Christian Jacq
Kieli ranska
Genre historia
Julkaistu 1995
Suomennos
Suomentaja Anna-Maija Viitanen
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 1998
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 440
ISBN 951-20-5228-8
Sarja: Ramses
Seuraava Ikuisuuksien temppeli
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Valon poika (ransk. Le Fils de la lumière) on Christian Jacqin kirjoittama historiallinen romaani, joka aloittaa Ramses II:n elämästä kertovan viisi­osaisen kirjasarjan. Kirja julkaistiin kirjailijan kotimaassa, Ranskassa, vuonna 1995 ja Suomessa Anna-Maija Viitasen käännöksenä vuonna 1998. Sarjan seuraava osa on nimeltään Ikuisuuksien temppeli.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirja kertoo kuinka Ramseksen isä Seti I koetteli Ramsesta faaraoksi tämän tietämättä. Tarina alkaa kun Ramses joutuu hänen isänsä tahdosta vastatusten villikarjun kanssa. Ramses ei pysty voittamaan tätä, joten Seti kukistaa karjun. Tästä koetuksesta Ramses alkaa toivoa, että hän olisi tuleva faarao ja veljensä Khenar joutuisi alempaan virkaan. Toivoa yrittävät hillitä hänen hyvät ystävänsä, mutta Ramses ei ota tätä vaihtoehtoa kuuleviin korviinsa. Myöhemmin tajutessaan ystävien olessa oikeassa ja, että tuo toive oli turha, hän kokee hirveän pettymyksen, mutta alkaa samalla syvällä sisimimmään miettimään, jos tuo koetus olikin Faaraon ensimmäinen koetus.

Koetukset seuraavat toinen toistaan ja pettymykset näiden jälkeen. Vasta myöhemmin Seti paljastaa Ramsekselle ja koko Egyptin kansalle, että Ramses valitaan varahallitsijaksi. Tästä Khenar on hyvin käärmeissään ja alkaa juonitella Ramsesta vastaan. Ramses ei epäile mitään ennen kuin hänen ja hyvän ystävänsä henkeä uhataan. Ramses tapaa myös alkuvaiheissa Isetin, tulevan ensimmäisen poikansa äidin. Ja hän tapaa myös ainoan oikean rakkautensa Nefertarin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]