Vaasan Suomalainen Klubi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaasan Suomalainen Klubi on Vaasassa toimiva yhdistys, jonka tarkoituksena on vaalia suomalaista kulttuuria, suomalaiskansallisia perinteitä sekä tarjota jäsenilleen tilaisuuksia keskinäiseen yhdessäoloon ja keskusteluun yhteiskunnallisten, sivistyksellisten ja taloudellisten kysymysten pohtimista varten.

Klubin toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klubi järjestää jäsenilleen klubi-iltoja, vierailuja ja juhlia. Klubi-illoissa vieraana on yhteiskunnan eri osa-alueilta merkittäviä paikallisia tai valtakunnallisia vaikuttajia ja asiantuntijoita, joiden alustusten ja esitelmien pohjalta käydään vilkas keskustelu. Vierailut suuntautuvat eri kulttuurikohteisiin tai yrityksiin. Klubin perinteisiin kuuluu kevätkokouksen yhteydessä tarjottava hernekeitto ja syyskokouksessa hirvikeitto. Itsenäisyyspäivää klubi juhlistaa yhteisellä juhlaillallisella. Jo 1920-luvulta lähtien on pidetty Mateenmätiyhdistyksen kokous ennen joulua, ja siinä nautitaan mateenmätiä perinteisine lisukkeineen ja juomineen.

Klubin historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klubin syntysanojen lausujana pidetään rakennusmestari Huugo Mynttiä ja klubin perustamiskokous pidettiin huhtikuun 4. päivänä 1917. Klubi on toiminut alusta asti Vaasan seudun suomenkielisen teollisuuden, liike-elämän, koulutuksen ja kulttuurin kehittämisessä sekä omalta osaltaan auttanut alueen monipuolista ja edistyksellistä kehittymistä.

Kokoontumispaikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Klubi kokoontuu kuukausittain kesää lukuun ottamatta Vaasan keskustassa sijaitsevassa ravintola Bankissa. Klubissa on noin 150 jäsentä ja puheenjohtajana toimii Heikki Uusitalo.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita Suomalaisia Klubeja.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]