Väski

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Väskin Seikkailusaari)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kailon saari kuvattuna Naantalin kirkontornista. Kailon takaoikealla näkyy Väski.

Väski on Naantalissa sijaitseva pieni saari. Saari sijaitsee 1,5 kilometriä luoteeseen Kailon saarelta. Sen länsi- ja eteläpuolella on Luonnonmaan saari.

Merirosvolaiva Väskin seikkailusaarella.

Saarella toimi Väskin Seikkailusaari -teemapuisto, joka oli lähinnä alakouluikäisille tarkoitettu merirosvoteemapuisto. Saarella oli muun muassa kotieläimiä, kiipeilyratoja, jousiammuntaa, kullanhuuhdontaa, temppuratoja sekä erilaisia teatteriesityksiä. Saarella oli viisi eri aluetta: merirosvosatama, salakuljettajan linnake, kalastajakylä, erakon maja ja metsästäjän leiri. Väskin Seikkailusaari on osa Muumimaailma-"konsernia". Vuonna 2009 Väskin Seikkailusaarella vieraili 24 200 ihmistä.[1]

Väskin saari on suljettu helmikuussa 2019 toistaiseksi.[2]

Väski televisiossa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2003–2005 saarella kuvattiin Skabadabaduu!-seikkailukilpailu, jota juonsi Marianna Elisabeth Alanen. Sarja esitettiin MTV3-kanavalla, ja se oli suunnattu lapsille.

Vuonna 2003 Väskissä kuvattiin MTV3:lla esitetty kuusiosainen nuorten seikkailusarja Aarresaaren sankarit. Sarja perustuu legendaan, jonka mukaan Väskin edustalle olisi vuonna 1803 haaksirikkoutunut brigatiini Petomania, joka kuljetti raha-arkkua ja haaksirikkouduttuaan piilotti sen saareen.[3]

  1. Muumimaailmalla onnistunut kesäkausi. Naantalin–Raision kaupunkiuutiset, 26.8.2009, 16. vsk, nro 29, s. 2. Naantali: Kaupunkiuutiset.
  2. Väskin seikkailusaari suljetaan toistaiseksi, (Arkistoitu – Internet Archive) Rannikkoseutu
  3. Rannikkoseudun Sanomat: Aarresaaren nuorille sankareille Väski on tuttu paikka rannikkoseudunsanomat.fi. 29.4.2003 Viitattu = 9.4.2009.

Asiasta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]