Uudenkaupungin jäähalli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uudenkaupungin jäähalli
Rakennuksen tiedot
Sijainti Koulupolku 1, 23500 Uusikaupunki
Rakennustyöt aloitettu 1977
Avattu 1977
Omistaja Uudenkaupungin kaupunki
Kenttä jää
Käyttäjät

UJK

Katsojakapasiteetti

2000

Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Uudenkaupungin jäähalli on vuonna 1977 valmistunut jäähalli Uudessakaupungissa.[1]

Käyttäjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäähallin suurin käyttäjä on jääkiekkoseura Uudenkaupungin Jää-Kotkat, mutta sitä on käyttänyt aiemmin muun muassa Lätkä77.

Katsomotilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäähallissa on seisoma- ja istumakatsomot. Istumapaikkoja on kahdenlaisia, on vihreitä puisia penkkejä ja sinisiä selkänojallisia penkkejä. Näiden lisäksi jäähallissa on yleisölle kaksiosainen kahvio jossa on myynnissä virvokkeita ja Jääkotkien kannatustuotteita. Kahvion toisella puolella on Jääkotkien vanhoja Mestiksen aikaisia lehtijuttuja, siellä on myös edustusjoukkueen otteluissa anniskelualue. Jäähalliin mahtuu nykyään katsomon puolelle noin 2000 henkilöä, mutta Jääkotkien Mestis-otteluita oli aikoinaan seuraamassa parhaimmillaan yli 3000 henkilöä.

Muut tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäähallissa on 5 pukukoppia, joista yksi on edustusjoukkueen käytössä. Jäähallissa on 12 varustekoppia jotka ovat juniorijoukkueiden käytössä. Lisäksi on huoltotilat, hallin hoitajan toimisto, valmennuskoppi, teroitushuone, tuomarin koppi, Jääkotkien toimisto, lipunmyyntitiski, varustevastaavan koppi ja kahvion toisessa osassa varustekirppis. Katsomoiden alla on lisäksi varustekoppeja jotka on kuitenkin jo poistettu käytöstä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]