Utti Hietala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Utti Hietala (s. 13. tammikuuta 1983) on suomalainen Classic Bodybuilding -kehonrakentaja. Hänen kehonrakennusaiheinen treenibloginsa on kävijämäärien perusteella Suomen suosituin omalla alallaan. Hietala tunnetaan erityisesti naturaalikehonrakennuksen puolestapuhujana. Tunnettavuutensa hän on alkujaan hankkinut pääasiassa kirjoittamalla aktiivisesti voimailuaiheisilla keskustelufoorumeilla.

Utti Hietala aloitti salilla käymisen 14-vuotiaana, jolloin hän harrasti koripalloa ja yleisurheilua. Hän aloitti varsinaisen kehonrakennukseen tähtäävän treenin vuoden 2000 keväällä. Vuonna 2006 hän kilpaili ensimmäistä kertaa Classic Bodybuilding -kisoissa voittaen Turun kisan ja sijoittuen toiseksi Lahden SM-kisoissa. Kisamenestyksensä ansiosta hän pääsi myös edustamaan Suomea PM-kisoihin, joissa hän sijoittui seitsemänneksi. Vuonna 2008 Hietala voitti Classic BB SM kilpailuissa sekä pitkän sarjan (+178 cm), että kokonaiskilpailun. Vuoden 2008 PM-kilpailuissa hän sijoittui viidenneksi.

Kolmen vuoden kilpailutauon jälkeen Hietala kilpaili uudestaan vuonna 2011, jolloin hän sijoittui SM-kilpailuissa toiseksi ja voitti Pohjoismaiden mestaruuden. Ensimmäisissä MM-kisoissaan hän sijoittui alkujaan kahdeksanneksi, mutta nousi doping-käryjen jälkeen kuudenneksi.[1] Hietala kilpaili uudestaan vuosina 2012 ja 2013, jolloin hän voitti toisen SM-kultansa.

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Utti "Hulkki" Hietala – Haastattelussa kehonrakennuksen PM-mestari bodylehti.fi.
  2. a b Utti Hietala Tilastopaja (vaatii kirjautumisen, maksullinen palvelu).
  3. K.P. Ourama: Classic Bodybuilding SM 2006 (s. 3) 2006. Body-lehti. Arkistoitu 28.9.2007. Viitattu 28.6.2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]