Keskustelu käyttäjästä:91.145.87.61

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervetuloa Wikipediaan! Kokeilit suomenkielisen Wikipedian muokkaamista, ja testisi on nyt kumottu, poistettu tai merkitty roskaksi. Jos haluat harjoitella lisää, käytä muiden sivujen sijaan hiekkalaatikkoa, jottei muokkauksiasi tulkittaisi vandalismiksi. Lisää tietoa muokkaamisesta on ohjesivuilla. –junafani (Hccmqqr) 1. huhtikuuta 2008 kello 10.46 (UTC)

Olet sotkenut tai poistanut Wikipedian sisältöä. Ole hyvä ja lopeta se. Sitä pidetään vandalismina. Jos jatkat asiattomia muokkauksia, muokkausoikeutesi voidaan poistaa varoituksetta. Voit kokeilla muokkaamista rauhassa Wikipedian hiekkalaatikossa. Kiitos. –junafani (Hccmqqr) 1. huhtikuuta 2008 kello 10.49 (UTC)

Aiheesta muualla

[muokkaa wikitekstiä]

Heippa,

muistuttaisin että Wikipedian ei ole tarkoitus olla linkkilista, eikä jokaiseen mahdolliseen artikkeliin välttämättä ole järkevää lisätä geneerisiä linkkejä PubChem-, DrugBank- ynnä muita vieraskielisiä linkkejä. Jos mielestäsi kaikissa alan aiheissa tulisi olla ko. tietokantoihin linkki, voit tietysti ehdottaa sitä vaikkapa käytäntökahvihuoneessa. -- Piisamson 27. kesäkuuta 2010 kello 15.57 (EEST)[vastaa]

Hyvä Piisamson. Minulla ei ole mitään pakkomiellettä lisätä kaikkiin artikkeleihin linkkejä PubChem- tai DrugBank-osoitteisiin. Näitä on kylläkin perinteisesti käytetty kemikaalien ja lääkekäytössä olevien lääkeaineiden lisäinformaation lähteenä ja samalla viitteenä artikkeleissa esitettyihin tietoihin sekä myös täydentämään artikkelin aihetta. Näistä viitteistä voi toki siirtää lisäinformaatiota myös suomenkieliseen artikkeliin. Tämä käytäntö edustaa sitä tapaa, jota suomenkielisessä wikipediassa on toteutettu jo pitkään. Mielestäni lisäämäni linkit edellä mainittuihin lähteisiin ovat olleet hyvin tiukasti sidoksissa suomenkielisen artikkelin aiheeseen enkä näe niitä siinä mielessä väittämiksesi geneerisiksi linkeiksi. Oletko mahdollisesti tutustunut linkkien takana olevaan tietosisältöön vai heititkö näkemyksesi ihan lonkalta ? Yleensä ongelmana on ollut, että tämän tyyppisissä artikkeleihin ei ole ollut viitetietoa tai täydentävää aiheesta muualla linkkiä. Linkit edellä mainittuihin osoitteisiin antavat yleensä myös sellaista informaatiota, jota suomenkielisistä lähteistä ei löydy ja siten ne antavat syvyyttä ja uskottavuutta sekä kansainvälistä näkemystä kunkin artikkelin sisältöön. Ystävällisin terveisin 91.145.87.61 27. kesäkuuta 2010 kello 16.36 (EEST)[vastaa]

Pubchem ja DrugBank olivat esimerkkejä lisäämistäsi tietokannoista. Nähdäkseni esimerkiksi artikkelissa Sinkki lisäämäsi tietokantalinkit sisälsivät paljon päällekäistä tietoa, ja toisaalta osin mielestäni liiankin paljon syventymistä aiheeseen vaativaa lisätietoa. Ongelma ei sinänsä ole yksittäisissä linkeissä, vaan se, että pitäisi valikoida parhaat linkit eikä lisätä kaikkia mahdollisia. Mutta ehkä tosiaan pitäisi aloittaa kahvihuonekeskustelu siitä, kuinka paljon ja mitä tietokantalinkkejä alkuaine- ja muissa kemikaaliartikkeleissa on syytä olla. -- Piisamson 27. kesäkuuta 2010 kello 16.50 (EEST)[vastaa]

Aloitin nyt aiheesta keskustelun täällä. -- Piisamson 27. kesäkuuta 2010 kello 21.21 (EEST)[vastaa]

Käyttäjätunnus

[muokkaa wikitekstiä]

Olet kirjoittanut Wikipediaan aktiivisesti, ja siksi sinun kannattaisi rekisteröidä itsellesi käyttäjätunnus. Rekisteröinti ei vaadi sähköpostiosoitetta eikä henkilökohtaisia tietoja, ja käyttäjätunnuksesta on monenlaista etua:

  • Voit siirtää sivuja, lisätä kuvia ja äänestää äänestyksissä.
  • Voit luoda itsellesi tarkkailulistan sivuista, joita haluat seurata muita tarkemmin.
  • Muokkauksesi ja asetuksesi säilyvät, vaikka IP-osoitteesi vaihtuisi ja näet kaikki muokkauksesi "omat muokkaukset" -sivun kautta.
  • Muiden käyttäjien on helpompi tunnistaa sinut, sillä samaa IP-osoitetta saattaa käyttää useampi henkilö. Myös IP-osoitteiden samankaltaisuus voi aiheuttaa sekaannuksia ja vaivaa. Yksityisyydensuojasikin paranee, sillä käyttämäsi IP-osoite ei näy kaikille.
  • Saat oman käyttäjäsivun, jossa voit kertoa itsestäsi ja jolle voit kerätä hyödyllisiä linkkejä, ja oman keskustelusivun, jossa voit kommunikoida muiden kanssa.
  • Voit mukauttaa Wikipedian ulkoasua vapaasti luomalla oman tyylitiedoston.
    Ppntori 26. joulukuuta 2010 kello 12.32 (EET)[vastaa]