Käyttäjä:Bolcom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heissan! Olen eniten kiinnostunut populaarikulttuuriartikkelien (erityisesti sarjakuvat ja videopelit) ja filosofian artikkeleiden väsäämisestä. Ohessa on pieni prioriteettilista itselleni todo-listaksi:

Kiinalainen filosofia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarkoituksena on keskittyä aluksi lähinnä kungfutselaisuuteen ja työskennellä suunnilleen aikajärjestyksessä ja tehdä aluksi huolellisesti lähteistettyjä pieniä artikkeleita hyvin rajatuista aiheista. Mieluummin siis yksittäisistä teoksista ja ajattelijoista kuin koulukunnista, traditioista ja niin edelleen. Omana painonani tullee olemaan filosofia historian sijaan.

  1. Kungfutsen keskustelut
    1. Tekstin historia ja synty
    2. Sisältö
    3. Linkki johonkin hyvään vapaasti saatavilla olevaan alkukieliseen versioon.
  2. Mengzi (kirja)
    1. Lyhyt, perusfaktat sisältävä tynkä, joka on hyvin viitteistetty (jotain joka hieman nykyistä Keskustelut-artikkelia laajempi.
    2. Lyhyt luettelo valikoiduista käännöksistä.
    3. Linkki alkukieliseen tekstiin.
  3. Xunzi (kirja)
    1. Lyhyt, perusfaktat sisältävä tynkä, joka on hyvin viitteistetty (jotain joka hieman nykyistä Keskustelut-artikkelia laajempi.
    2. Lyhyt luettelo valikoiduista käännöksistä.
    3. Linkki alkukieliseen tekstiin.
  4. Mengzi
  5. Xunzi
  6. Mou Zongsan - on hieman valitettavaa, miten 1900-luvun ja nykyajan kungfutselaisuudesta ei oikein ole tietoa suomenkielisessä Wikipediassa. Mutta ehkäpä tästä voisi aloittaa.
  1. Mother-sarja. Oma henkilökohtainen suokkini videopelisarjoista. Nähdäkseni on järkevintä työskennellä alhaalta ylös - ensin yksittäisten artikkelit suhteellisen järkevään kuosiin, sitten palata sarjan artikkeliin. Tarkoituksenani on välttää enimmälti fani-kulttuuriin ja fanivastaanottoon keskittymistä.
    1. EarthBound. Artikkeli on nykymuodossaan varsin huolimattomasti kirjoitettu, joten ensimmäinen askel lienee ihan vain vanha kunnon tekstikirurgia.
      1. Huomattavasti parempi! Huoh.
      2. Paranna ingressiä vielä, ota vaikka Englannin kielisestä versioista mallia.
      3. Suoraviivaista hahmojen kuvauksia.
      4. Mieti, kannattaako juonikuvaukseen vielä koskea lainkaan, vai ei.
    2. Mother 1 (myös EarthBound Beginnings). Itseasiassa on nähdäkseni syytä harkita artikkelin muuttamista muotoon EarthBound Beginnings, sillä alkuperäinen Mother-nimi on ainoastaan Japanin markkinoilla. En-wikin EarthBound -artikkeli voinee olla mallina.
      1. Lisää Virtual Console -julkaisutiedot
      2. Lisää EarthBound Beginnings logo
      3. pari kuvakaappausta
      4. Peluu
      5. Tarina
      6. Musiikki
      7. Kehitys
      8. Vastaanotto
      9. Vaikutus
    3. Itse varsinainen EarthBound artikkeli. Mallina on varmaan järkevintä käyttää en-wikin EarthBound artikkelia. Muistutuksenani itselleni on muistaa kirjoittaa uudistuksista verrattuna EarthBound Beginningsiin.
      1. Kuvitusideoita havainnollistamaan pelin omalaatuisuuksia:
        1. kaappaus taistelusta (kaksi tai kolme hahmoa, joista yksi on kuollut, psykedeelinen tausta ja 'omituinen' vastustaja, jokin status ailment)
        2. "overworldista" missä täysi ryhmä on kasassa, ehkä Fourside.
    4. Mother 3. Tähän puuttuminen on pitkälti tulevaisuudessa.
    5. Mother-sarja.
      1. Pelisarjan logo
      2. Lyhyt ja napakka kuvaus sarjan keskeisimmistä piirteistä verrattuna muihin roolipeleihin on tarpeen. Motherin imitointi on tällä hetkellä trendikästä indie-pelien pareissa, joten tarkastelu historiallisessa kontekstissa on erityisen hedelmällistä.
      3. Jonkinlaisen julkaisuhistorian kasaaminen olisi nähdäkseni mielekästä sillä se on videopelisarjojen joukossa poikkeuksellinen. Siitä esimerkkinä on EarthBound Beginningsin lokalisaatio peräti 26 vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen. Se on sitäpaitsi asia, josta on havainnollista kirjoittaa narratiivina.
  2. Hirokazu Tanaka. Täyttänee merkittävyyskriteerin helposti.
  3. Gone Home. Itse aloittamani artikkeli, ja ajattelin käyttää ruotsinkielistä artikkelia mallinani.