United Defense

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

United Defense Industries oli yhdysvaltalainen puolustusvälineyritys vuosien 1994–2005 välisenä aikana. Sen tuotteita olivat taisteluajoneuvot, tykit, ohjusten laukaisualustat ja täsmäammukset. Brittiläinen BAE Systems osti United Defensen maaliskuussa 2005 ja yhdisti sen BAE Systems Land Systemsiin liiketoimintaryhmäänsä. Yhdistymisen jälkeen nimeksi tuli BAE Systems Land and Armaments.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtiön juuret ovat Food Machinery Corporation (FMC) -yhtiössä, joka voitti toisen maailmansodan aikana tarjouskilpailun telaketjuilla varustetuista maihinnousuajoneuvoista Yhdysvaltain asevoimille. Tehdas oli aiemmin valmistanut maatalouskoneita. Bowen McLaughlin York -yhtiö (myöhemmin Harsco Corporationin BMY-divisioona) ryhtyi myös samoihin aikoihin panssarivaunuja ja lentokoneita.

Uusien tilausten vähettyä vuosien 1983–1994 välisenä aikana FMC ja Harsco Corporation sopivat puolustusvälinetuotantonsa yhdistämisestä vuonna 1994. Yhdistymisessä syntynyt United Defense muodostui FMC:n kalifornialaisesta Ground Systems -divisioonasta ja Harscon pennsylvanialaisesta BMY Combat Systems -divisioonasta.

Syyskuussa 2000 UDI osti ruotsalaiselta Saabilta asevalmistaja Bofors Weapon Systems AB:n tykkituotannon ja nimesi sen Bofors Defense -tytäryhtiökseen. Vuonna 2001 kilpailija General Dynamics yritti vallata UDI:n mutta osakkeet myytiinkin alemmalla hinnalla sijoitusryhmä Carlyle Groupille. Se luopui yhtiön hallinnasta 2001 mutta jätti osan siitä omistukseensa.

Brittiläinen BAE Systems ilmoitti aikovansa ostaa UDI:n maaliskuussa 2005 3,974 miljardilla dollarilla. Committee on Foreign Investment in the United States ilmoitti huhtikuussa, ettei kauppa uhkaa Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta ja hyväksyi yhdistymisen.

Tuotteita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.