Union Island

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Union Island

Union Island idästä nähtynä, etualalla lentokenttä.

Sijainti
Saariryhmä
Korkein kohta
Mount Taboi, 304 m
Pinta-ala
8 km²
Väestö
Asukasluku
5 000
Suurin kaupunki
Charlestown
Kartta
Union Island sijaitsee Grenadan saaren (kuvassa alhaalla) pohjoispuolella.

Union Island on Pohjois-Grenadiinien saariryhmään kuuluva pieni saari Saint Vincent ja Grenadiinien saarivaltiossa Karibianmerellä. Se on kooltaan noin 5,5 neliökilometriä. Union Island sijaitsee noin 70 kilometriä lounaaseen maan pääsaaresta Saint Vincentistä ja saman verran naapurimaan Grenadan pääsaaresta koilliseen.

Union Islandin naapurisaaret ovat Grenadalle kuuluvat Cariacou etelässä ja Petit Martinique kaakossa sekä Saint Vincentille kuuluvat Mayreau, Tobago Cays, Palm Island ja Petit Saint Vincent idässä.

Union Islandilla on kaksi kylää, Clifton ja Ashton. Kolme neljännestä saaren asukkaista asuu Ashtonissa, mutta Clifton on matkailijoiden kannalta kiinnostavampi. Saaren hiekkarantoja ovat länsirannan Chatham Bay, pohjoisrannan Bloody Bay, Richmond Bay ja Belmont Bay (eli Big Sands).[1]

Saaren korkeimmat kohdat ovat noin 300 korkeudelle merenpinnasta ulottuvat Mount Taboi ja Mount Parnassus.[1]

Alkuperäisasukkaiden, arawakkien ja karibien jälkeen saarta pitivät hallussaan brittiläiset ja ranskalaiset orjakauppiaat ja puuvillaplantaasien omistajat. Saarelle tuotiin satoja afrikkalaisorjia nykyisten Nigerian, Kamerunin, Angolan ja Ghanan alueilta. Aiemmin asukkaat hankkivat elantonsa kalastuksella ja maanviljelyksellä, ja monet saaren miehistä pestaututuivat rahtilaivojen miehistöksi. Nykyisin matkailu on yhä tärkeämpi elinkeino. Suosituin matkailupalvelu on veneiden päivävuokraus huvikalastus- ja sukelluskäyttöön.

  1. a b Cameron, Sarah: Caribbean Islands, 17th edition, s. 785. Footprint, 2007. ISBN 978 1 904777 97 7.  (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Union Island