Unfaithful

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Unfaithful”
Rihanna
Singlen ”Unfaithful” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta A Girl Like Me
 Äänitetty  2006; Avatar and Battery Studios (New York City); Loft Recording Studios (Bronxville), Digital Insight Recording Studios (Las Vegas)
 Julkaistu 2. toukokuuta 2006
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus, 12"
 Tuottaja(t) StarGate, Makeba Riddick
 Tyylilaji Pop, R&B
 Kesto 03.46
 Levy-yhtiö Def Jam, SRP
Rihannan muut singlet
SOS
2006
”Unfaithful”
2006
We Ride
2006

Unfaithful on barbadoslaislaulaja Rihannan kappale hänen toiselta, A Girl Like Me-studioalbumilta. Kappaleen sanoitti Shaffer "Ne-Yo" Smith yhdessä kappaleen tuottaja StarGaten kanssa. Alun perin kappaleen nimi oli "Murderer", ja se kertoo naisesta, joka välttelee kumppaninsa huijaamista. "Unfaithful" on pop ja R&B balladi, ja se on saanut inspiraationsa yhdysvaltalaisen rock-yhtye Evanescencen kappaleista. Sen julkaisi Def Jam Recordings albumin toisena singlenä 2. toukokuuta 2006.

"Unfaithful" sai vaihtelevia vastaanottoja ristiriitaisista positiivisiin: monet yllättyivät kappaleen voimakkaasta balladista, mutta jotkut kritisoivat kappaleen sanoja. Kappale saavutti sijoituksia kymmenen parhaan joukossa yhteensä yhdeksässätoista eri valtiossa, mukaan lukien Britannian singlelistalla, jossa siitä tuli Rihannan kolmas kymmenen parhaan joukkoon päässyt single. "Unfaithful" pääsi Billboard Hot 100 -listan sijalle kuusi. Yhdysvalloissa RIAA palkitsi kappaleen platinalevyllä yli miljoonan kopion myynnistä.[1]

Kappaleeseen liittyvän musiikkivideon ohjasi Anthony Mandler, ja sen ensiesitys oli toukokuussa 2006.[2] Videolla nähdään Rihanna kolmiodraaman keskellä, jossa hän taistelee elämän kannalta kahden tärkeän valinnan valitsemisesta. Julkaisunsa jälkeen "Unfaithful" on muodostunut yhdeksi Rihannan runsaasti käytetyistä live-esityskappaleista. Vuonna 2006 hän esitti kappaleen lukuisissa palkintogaaloissa, kuten MOBO Awardsissa ja World Music Awardsissa. Kappale oli mukana Rihannan kolmen eri kiertueen, Good Girl Gone Bad (2007-09), Last Girl on Earth (2010-11) ja Loud Tourin settilistoilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Unfaithful (song)
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.