Tulitähti

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tulitähti on Soturikissat-kirjasarjassa esiintyvä fiktiivinen kissahahmo, joka on aluksi pelkkä kotikisu joka karkaa omistajiltaan klaanielämään.Tulitähdestä tulee metsän kuuluisimpia kissoja.Tulitähti saa kirjassa "Tulitähden tehtävä" kirjan lopussa Hiekkamyrskyn kanssa kaksi tytärtä Oravaliidon ja Lehtilammen. Kirjassa "Myrsky nousee" Tiikerikynsi uhkaa tappaa Tulitähden ja muutkin soturit yksi kerrallaan. Kirjoissa Tulitähti on ensin oppilas ja etenee soturiksi. Sitten hänestä tulee varapäällikkö ja sen jälkeen päällikkö. Kirjoissa Tulitähti kokee hyvin paljon kaikkea, Tulitähdellä oli kolme mestaria. Vain Tulitähti, Harmaaraita ja Korppitassu tiesivät Tiikerikynnen petollisuudesta ja sekin päälle että Harmaaraita vaihtoi klaania. Tulitähdellä oli kaksi oppilasta Tuhkatassu myöhemmin Tuhkamarja, ja Pilvitassu. Tuhkatassusta tuli Tuhkamarja kun hän jäi hirviön alle. Tuhkamarjasta tuli parantajaoppilas onnettomuuden takia. Pilvitassu on Tulitähden siskon Prinsessan esikoinen. Pilvitassu joutui kaksijalkojen kaappaamaksi kirjassa "Myrsky nousee". Myöhemmin kirjassa Näkö Tulitähden tytär on saanut pentuja nimeltään Närhipentu, Leijonapentu ja Paatsamapentu. Tulitähti kuolee kirjassa The Last Hope.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Oppilaana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Villiin luontoon -kirjassa Tulitähden kotikisunimi on Ruska ja myöhemmin hänestä tulee villikissa, joka liittyy Myrskyklaaniin, ja saa oppilasnimekseen Tulitassu. Kirjan lopussa Tulitassusta tulee soturi nimeltä Tulisydän.

Soturina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuli ja Jää -kirjassa Tulisydän ja hänen paras ystävänsä Harmaaraita hakevat Tuuliklaanin kotiin, sillä Varjoklaani ajoi Tuuliklaanin pois reviiriltään koska Varjoklaani halusi saada metsästysoikeudet kaikille reviireille. Jokiklaani suostui ja Varjoklaani alkoi metsästää Jokiklaanin mailla. Salaisuuksien metsä -kirjassa Tulisydän paljastaa Tiikerikynnen – klaanin silloisen varapäällikön – kauhean salaisuuden: hän murhasi Myrskyklaanin edellisen varapäällikön Punahännän päästäkseen itse klaanin varapäälliköksi. Sitten hän yritti tappaa klaanin päällikön, Sinitähden, päästäkseen itse päälliköksi.

Varapäällikkönä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiikerikynsi karkotettiin metsään ja Tulisydämestä tuli varapäällikkö. Myrsky nousee -kirjassa Tulisydän pelastaa Myrskyklaanin metsäpalolta ja klaani pakenee Aurinkokiville. Vaarallinen polku -kirjassa Tulisydän taas pelastaa Myrskyklaanin vaaralliselta koiralaumalta joka tappoi Nopsatassun, Pitkähännän oppilaan ja raateli Kirkastassun melkein kuoliaaksi. Sinitähti kuitenkin kuolee pelastaessaan Tulisydämen johtajakoiran hampaista.

Kuollessaan Sinitähti kertoo vastauksen monia lukijoita mietityttäneeseen, kirjasarjan alussa kuultuun ennustukseen ”tuli pelastaa Myrskyklaanin”:

»’Tuli pelastaa klaanimme’, Sinitähti maukui hiljaa ja Tulisydän muisti salaperäisen ennustuksen, jonka oli kuullut alkuaikoinaan Myrskyklaanissa. ’Et ole tainnut koskaan ymmärtää sitä’, Sinitähti jatkoi. ’Et silloinkaan, kun annoin sinulle oppilasnimen Tulitassu. Epäilin sitä itsekin kun tuli hävitti leirimme. Nyt vasta olen varma totuudesta. Tulisydän, sinä olet tuli, joka pelastaa Myrskyklaanin.’»

Päällikkönä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tulisydämestä tulee sitten Myrskyklaanin päällikkö, Tulitähti. Pimeyden hetki -kirjassa Tulitähti saa pelottavan ennustuksen kun käy Kuukivellä hakemassa yhdeksän hengen lahjansa.

»Neljästä tulee kaksi. Leijona ja tiikeri kohtaavat taistelussa, ja metsä hukkuu veren valtaan.»

Ennustus käy toteen kun Tiikeritähti (ent. Tiikerikynsi) syöksee metsän hirvittävään vaaraan. Myrskyklaanista ja Tuuliklaanista tulee Leijonaklaani joka taistelee Tiikeriklaania vastaan. Taistelu keskeytyy, kun Tiikeritähti oli pyytänyt apuun kaksijalkalassa asustavaa Veriklaania. Tulitähti kertoo kaikille Tiikeritähden julmista teoista ja kertoo Veriklaanin päällikölle Ruoskalle, että Tiikeritähti valehtelee eikä anna Ruoskalle tilaa metsässä. Ruoska kuitenkin tahtoo koko metsän käyttöönsä ja tappaa Tiikeritähden. Klaanit liittoutuvat yhteen ja haastavat Veriklaanin. Valkomyrsky menehtyi taistelussa ja Tulitähti nimitti Harmaa­raidan varapäällikökseen. Tulitähti tappaa Ruoskan, mutta menettää ensimmäisen henkensä ja Veriklaani häipyy pelossa metsästä. Rauhan aika koittaa.

Keskiyö -kirjassa Oravatassu ja Vatukkakynsi katoavat ja Tulitähti partioita etsimään heitä.

Aamunkoi -kirjassa Tulitähti menettää yhden hengistään, kun muut klaanit auttavat Varjoklaania.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Tulitähden historia tulee jatkumaan seuraavana ilmestyvissä kirjoissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]