Tsubasa: Reservoir Chronicle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tsubasa: Reservoir Chronicle
ツバサ-Reservoir Chronicle-
(Tsubasa Reservoir Chronicle)
Genre fantasia
Manga
Tekijä Clamp
Julkaisija Kodansha
Sarjajulkaisulehti Shonen Magazine
Ensimmäinen painatus Toukokuu 2003 – Lokakuu 2009
Kirjojen lukumäärä 28
TV-anime: Tsubasa Chronicle (1. kausi)
Ohjaaja Koichi Mashimo
Studio Bee Train
Lähetyskanavat NHK
Alkuperäinen lähetyskierros 9.4.2005 – 15.10.2005
Jaksojen määrä 26
TV-anime: Tsubasa Chronicle (2. kausi)
Ohjaaja Koichi Mashimo
Studio Bee Train
Lähetyskanavat NHK
Alkuperäinen lähetyskierros 29.4.2006 – 21.10.2006
Jaksojen määrä 26
Elokuva: Tsubasa Chronicle - The Princess of the Birdcage Land
Ohjaaja Itsuro Kawasaki
Studio Production I.G
Julkaisupäivämäärä 20.8.2005
Kesto 35 min
Peli: Tsubasa Chronicle
Pelin tuottaja Arika


Laitealustat Nintendo DS
Julkaisupäivämäärä 31.12.2005
Peli: Tsubasa Chronicle Vol.2
Pelin tuottaja Arika


Laitealustat Nintendo DS
Julkaisupäivämäärä 20.4.2006
OVA: Tsubasa Tokyo Revelations
Ohjaaja Shunsuke Tada
Studio Production I.G
Jaksojen määrä 3
Julkaisupäivät 16.11.2007 - 17.3.2008
OVA: Tsubasa Shunraiki
Ohjaaja Shunsuke Tada
Studio Production I.G
Jaksojen määrä 2
Julkaisupäivät 17.3.2009 - 15.52009

Tsubasa: Reservoir Chronicle (ツバサ-Reservoir Chronicle-) on Clampin manga-sarja, jonka pohjalta on tehty myös anime-sarja ja -elokuva. Tsubasassa on omien hahmojensa lisäksi Clampin edellisistä anime- ja manga-sarjoista lainattuja hahmoja, jotka näyttävät samoilta mutta joilla on eri luonne.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sakura on Clow Kingdom -nimisen maan prinsessa. Hänen lapsuudenystävänsä Shaoran työskentelee arkeologina Clow Kingdomin kaivauksilla. Shaoranin ottoisä Fujitaka kuoli kun Shaoran oli pieni. Sakuran isoveli Tôya on maan kuningas, ja ylipappi on Yukito. Eräänä päivänä Shaoranin palatessa kaivauksilta Sakura menee tapaamaan häntä. Sakura aikoo tunnustaa Shaoranille, että hän rakastaa tätä. Sakura ei kuitenkaan ehdi kertoa asiaansa ja lupaa kertoa sen Shaoranille huomenna. Mutta huomista ei tule – ei kuten ennen: Shaoranin ollessa illalla kaivauksilla Sakura ilmestyy sinne. Samalla kaivauksien seinään ilmestyy outo kuvio, ja Sakuralle kasvaa siivet. Sakuran siipien höyhenet leijailevat tiehensä, ja Sakura jää makaamaan tajuttomana ja kylmänä kuin kivi. Yukito saa selville, että kyseiset höyhenet olivat Sakuran muistot: kaikki hänen muistonsa syntymästä tuohon hetkeen asti ovat leijailleet höyhenen muodossa toisiin ulottuvuuksiin. Yukito lähettää Shaoranin ja Sakuran mahtavan noidan, Yûkon luokse. Yûko toteuttaa ihmisten toiveita tiettyä hintaa vastaan. Hinta on aina kallis, muttei koskaan enempää mihin ihmisillä on varaa. Erinäisten tapahtumien kautta matkaseurueeksi muodostuu Shaoran, tajuton Sakura sekä kaksi erikoista ihmistä, Fai ja Kurogane. Mutta mikä on hinta, joka Shaoranin täytyy maksaa Sakuran pelastamiseksi? Onnistuuko hän, entä onnistuvatko Fai ja Kurogane tavoitteessaan?

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Shaoran Shaoran (Syaoran) on Clow Kingdomin prinsessan Sakuran lapsuudenystävä. Hän työskenteli Clow Kingdomin vanhojen raunioiden kaivauksilla, kunnes hän lähti etsimään Sakuran muistoja toisista maailmoista. Kun hän toivoi Ulottuvuuksien noidalta Yuukolta kykyä liikkua maailmasta toiseen kerätäkseen Sakuran muistot takaisin, hän joutui antamaan vastalahjaksi tärkeimmän asiansa, suhteensa Sakuraan, eli Sakura menetti kaikki muistonsa hänestä.

Sakura Sakura on Clow Kingdomin prinsessa, jonka muistot jakautuivat höyheninä eri maailmoihin. Sakura on erittäin ystävällinen henkilö, ja hän rakasti Shaorania ennen kuin menetti muistonsa hänestä. Hän matkustaa Shaoranin, Kuroganen ja Fain kanssa monissa maailmoissa etsimässä muistojaan.

Kurogane Kurogane on ninjasoturi Japani-nimisestä maailmasta. Kurogane matkaa ympäri maailmoja Shaoranin, Sakuran ja Fain kanssa, koska prinsessa jota hän palveli omassa maailmassaan lähetti hänet matkalle, jotta hän oppisi mitä todellinen vahvuus on. Hänen toiveensa Yuukolle oli vain palata takaisin omaan maailmaansa, mutta koska kaikkien Shaoranin, Kuroganen ja Fain toiveet tulisivat yksittäin toteutettuina liian kalliiksi heille, Yuuko lähetti hänet matkustamaan muiden mukana, niin että sitten kun he saapuisivat hänen maailmaansa, hän voisi jäädä sinne. Kurogane joutui maksamaan Yuukolle toiveensa toteutumisesta miekkansa, Ginryuun.

Fai Fai on kotoisin alun perin kotoisin Celes Countrysta. Hänen toiveensa Yuukolle oli, ettei hänen enää koskaan tarvitsisi palata sinne, ja maksuksi siitä hän joutui antamaan Yuukolle selässään olleen tatuoinnin, joka esti hänen taikavoimiaan kasvamasta. Hän on hahmo, joka hymyilee aina, mutta hänestä ei koskaan tiedä, mitä hän todella ajattelee. Hän ottaa kaikki asiat näennäisen kevyesti, mutta todellisuudessa hänellä on hyvin rankka menneisyys. Hän kutsuu Kuroganea lempinimillä, esimerkiksi Kuro-samaksi, Kuro-poniksi ja Kuro-puuksi, sillä hänestä on hauskaa katsella, kun Kurogane suuttuu.

Mokona Modoki Mokona on pieni valkoinen otus, jonka Yuuko antoi oppaaksi ja maailmanvaihtovälineeksi Shaoranille, Faille, Kuroganelle ja Sakuralle. Mokona pystyy myös havaitsemaan Sakuran höyhenten läsnäolon. Mokona osaa olla kuolettavan suloinen ja itsekeskeinen jos sille päälle sattuu.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]