Trollface

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Henkilö, joka pitää Trollface-kasvoja muistuttavaa kasvomaalausta naamallaan vuonna 2011.

Trollface on vuonna 2008 julkaistu internet-trolleja ja internet-trollausta symbolisoiva rage comic -meemi. Se on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista rage comic -kasvoista.

18. syyskuuta 2008 Carlos Ramirez, 18-vuotias opiskelija Oaklandista piirsi Microsoft Paintilla Trollface-kuvan ensimmäistä kertaa. Kuva siitä julkaistiin Ramirezin DeviantArt-sivulla, osana rage comicia nimeltä Whynne, joka kertoi trollaamisen turhasta luonnollisuudesta. Ramirez julkaisi kuvan kuvafoorumi 4chaniin ja jo päivässä useat muut käyttäjät jakoivat sitä. 4chan:stä Trollface levisi redditiin ja Urbaaniin sanakirjaan vuonna 2009, mistä se myös levisi kuvanjakosivustoihin kuten Facebookiin ja Imguriin.

Trollface näyttää internet-trollilta, joka ärsyttää muita omaksi huvikseen. Alkuperäinen sarjakuva, jonka Ramirez teki, pilkkasi trolleja; kuva on kuitenkin laajasti trollien käytössä. Trollface-kuvan mukana myöskin käytetään usein lausahduksia kuten ”Problem?” tai ”You mad bro”.

Tekijänoikeudet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ramirez lisenssoi Trolls:it Yhdysvaltain tekijänoikeustoimistolla 27. heinäkuuta 2010. Hän on sanonut, että hän siitä lähtien on tienannut lisenssimaksuilla ja muilla Trollfaceen liittyvillä maksuilla tienannut yli 100 000 dollaria. Trollface ei ole tavaramerkki.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Trollface