Transilvanian Hunger

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Transilvanian Hunger
Darkthrone
Studioalbumin Transilvanian Hunger kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  Norjassa, 1993
 Julkaistu 17. helmikuuta 1994
 Tuottaja(t) Darkthrone
 Tyylilaji Black metal
 Kesto 39.04
 Levy-yhtiö Peaceville Records
Darkthrone muut julkaisut
Under a Funeral Moon
1993
Transilvanian Hunger
1994
Panzerfaust
1995

Transilvanian Hunger on norjalaisen black metal -yhtye Darkthronen neljäs albumi. Se julkaistiin vuonna 1994, ja albumia sanotaan yleensä yhtyeen parhaaksi.

Levyn leimaa antava piirre on kappaleiden keskenään hyvin samanlainen, tasainen komppi (lukuun ottamatta kappaletta "I En Hall Med Flesk Og Mjød", jossa siirrytään kertosäkeessä toiseen komppiin). Levyllä yhtyeen minimalismi on viety vielä aikaisempia julkaisuja pidemmälle. Samoin levyn äänenlaatu on todennäköisesti heikointa, mitä 1990-luvun aikana on julkaistu. Tämä siitä huolimatta, että levy on nauhoitettu oikeassa levytysstudiossa. Tällainen tyyli ei ole tietenkään miellyttänyt kaikkia. Esimerkiksi All Music Guiden arviossa sanotaan, että levy on "epämiellyttävä hampaanporauskokemus, josta vain epäpyhistä epäpyhimmät teeskentelevät pitävänsä." Black metal -piireissä levyllä on kuitenkin arvostettu maine. Levyn kappaleista nimiraita, "Skald Av Satans Sol" sekä "I En Hall Med Flesk Og Mjød" on valittu yhtyeen Preparing for War -kokoelmalle.

Levyn neljän viimeisen kappaleen sanoitukset on kirjoittanut Varg Vikernes (Burzum). Vikernes itse vierailee myös As Flittermice as Satan's Spies -kappaleessa. Hänen puhumansa "viesti" on kappaleessa väärin päin, mutta toistettaessa kappaletta takaperin, kuulee Vargin sanovan "In the name of God, let the churches burn". Mielenkiintoisesti yhtyeen pari vuotta aiempi levy oli omistettu Vikerneksen murhaamalle Euronymoukselle.

Levyn ensimmäisessä painoksessa oli takakannessa teksti "Norsk Arisk Black Metal" (Norjalaista, arjalaista black metallia), mutta levymyyjien saaman negatiivisen palautteen takia se muutettiin myöhemmissä painoksissa muotoon "True Norwegian Black Metal". Uusissa painoksissa on mukana myös multimediaraita, jossa on yhtyeen rumpalin, Fenrizin, haastattelu. Haastattelussa Fenriz kertoo levyn teosta tölkkiolutta juoden.

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Transilvanian Hunger (06:10)
  2. Over Fjell Og Gjennom Torner (02:29)
  3. Skald Av Satans Sol (04:29)
  4. Slottet I Det Fjerne (04:45)
  5. Graven Takeheimens Saler (04:59)
  6. I En Hall Med Flesk Og Mjød (05:13)
  7. As Flittermice As Satans Spys (05:56)
  8. En As I Dype Skogen (05:03)

Muusikot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]