Toyota Alphard

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toyota Alphard
Toyota Alphard Pekingissä.
Toyota Alphard Pekingissä.
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Japani
Valmistaja Toyota Motor Corporation
Valmistusvuodet 2002–
Korimalli 4- tai 5-ovinen tila-auto
Luokka M-segmentti
Edeltäjä Toyota MasterAce

Toyota Alphard on Toyotan valmistama 7- tai 8-paikkainen luksus tila-auto, jota myydään Aasian markkinoilla. Se on kulmikkaasti muotoiltu, ja siksi erittäin tilava.

Ensimmäisen sukupolven Alphardia valmistettiin 2002-2008 ja auto oli saatavilla usealla eri voimalinjalla. Moottorivaihtoehdot olivat 2.4-litrainen 2AZ-FE 4-sylinterinen 16 venttiilinen VVT-i moottori, joka tuotti 158hp. Tämän lisäksi oli 3.0 1MZ-FE moottori 6 sylinterinen 32-venttiilinen quadcam, joka tuotti 220hp. Näitä molempia tekniikoita sai myös nelivedolla, auton muutoin ollessa etuvetoinen. Lisäksi tarjolla oli vielä hybridi-malli, jossa polttomoottorina oli 2.4 2AZ-FE. Hybridissä vetotapa on toteutettu niin, että polttomoottori vetää etupyöriltä ja sähkömoottori tuottaa voimaa takapyörille. Vaihteistona on 2002-2005 malleissa 4-vaihteinen Super ECT-vaihteisto. Facelift-mallissa (2005-2007) vaihteisto vaihtui 5-vaihteiseen versioon.

Toisen sukupolven Alphardia valmistettiin 2008-2015. Pienempi moottori säilyi edelleen 2AZ-FE mallina pienin päivityksin, mutta isompi moottorivaihtoehto uudistui kokonaan 3.5-litraiseen V6 moottoriin 2GR-FE-malliin, jonka teho on 276hp. Vaihteistoina saatavilla olivat 4-vaihteinen automaatti, 6-vaihteinen super ECT sekä 7-vaihteinen CVT-vaihteisto.

Kolmannen sukupolven Alphardin valmistus aloitettiin vuonna 2015 ja on edelleen tuotannossa.

Turvallisuusvarusteina Alphardissa on GOA-korirakenne ja 8 kappaletta SRS-ilmatyynyjä. Keula on muotoiltu niin, että se vahingoittaa mahdollisesti alle jääviä jalankulkijoita mahdollisimman vähän.

Sukupolvet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.