Touch! Generations

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Touch! Generations.png

Touch! Generations (タッチジェネレーションズ) oli Nintendon tuotemerkki, jota käytettiin Nintendo DS- ja Wii-peleissä näyttämään niiden kuuluvuutta laajemmalle yleisölle kuin tavallisille pelaajille. Nintendo lakkasi käyttämästä tuotemerkkiä Nintendo 3DS:n julkaisun yhteydessä vuonna 2011, vain viisi vuotta sen esittelemisen jälkeen.[1]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Big Brain Academy ja Magnetica tulivat ensimmäisiksi Yhdysvalloissa markkinoitaviksi peleiksi, jotka saivat Touch!-merkinnän, kun ne julkaistiin 5. kesäkuuta. Niitä puolestaan seurasi 26. kesäkuuta 2006 julkaistu Sudoku Gridmaster. Samassa yhteydessä useat aiemmin julkaistut pelit merkittiin Touch! Generations-tuotemerkin alaisiksi.

Japani

Japanissa alkuperäisellä Touch! Generations-kokoelman peleillä oli massiivinen menestys, varsinkin Brain Training-peleillä, jotka sijoittuivat korkealle myyntitilastoissa.

Pohjois-Amerikka

Pohjois-Amerikassa Brain Age julkaistiin 17. huhtikuuta 2006, mutta Touch! Generations-brändi julkaistiin vasta 5. kesäkuuta 2006.

Eurooppa ja Australia

Touch! Generations julkaistiin Euroopassa 9. kesäkuuta 2006 Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? pelin julkaisun yhteydessä.

Wii Play listattiin osaksi Touch! Generationsia Australiassa, mutta missään muualla sitä ei listattu lainkaan. Lisäksi Trauma Center: Second Opinion näkyy Euroopan Touch! Generationsin nettisivuilla, mutta sitä ei ole listattu virallisten Wiille julkaistujen Touch! Generations-pelien joukkoon.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Touch! Generations-pelit on vastaanotettu erittäin hyvin lähes joka alueella. Esimerkiksi Brain Age: Train Your Brain In Minutes A Day-peliä on myyty maailmanlaajuisesti yli 9 miljoonaa kappaletta.[2] Nintendogs-sarja on yksi suosituimmista DS-nimikkeistä, myyden toukokuuhun 2009 mennessä yhteensä 22.2 miljoonaa kappaletta, jota seuraa Brain Training 17.4 miljoonan kappaleen myynnillä.[3][4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]