Nintendogs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nintendogs
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Tuottaja Hideki Konno
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Julkaistu
  • JP 21. huhtikuuta 2005
  • NA 22. elokuuta 2005
  • EU 7. lokakuuta 2005
Lajityyppi simulaatio
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta Nintendo DS
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Nintendogs on lemmikkieläin-simulaatiopeli Nintendo DS -käsikonsolille, joka julkaistiin vuonna 2005. Pelaaja voi sekä hoitaa, että leikkiä virtuaalisen koiransa kanssa kosketusnäytön ja mikrofonin avulla. Aluksi peliä suunniteltiin Nintendo GameCubelle, mutta tehtiinkin lopulta DS:lle.lähde? Pelin demo nähtiin ensi kerran vuoden 2004 E3-messuilla. Yhdessä vaiheessa pelin pohjoisamerikkalaisen version nimi oli Puppy Times, mutta nimi vaihdettiin ennen julkaisua.lähde?

Julkaisuversiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä on olemassa useita versioita, joista seuraavat on julkaistu Suomessa: Labrador and Friends, Dachshund and Friends, Chihuahua and Friends ja Dalmatian and Friends.lähde?

Amerikassa on julkaistu yllä mainittujen lisäksi Best Friends-versio, joka sisältää aluksi 6 suosituinta Nintendogs-rotua. Japanissa Labrador and Friends on julkaistu nimellä Shiba and Friends.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aloittaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa, kun pelaaja saapuu kenneliin ja hankit ensimmäisen pentusi. Kussakin pelin versiossa on aluksi saatavilla kuudesta koirarodusta sekä uroksia että naaraita ja muutamia värimuunnoksia. Keräämällä koulutuspisteitä kenneliin tulee uusia rotuja. Aluksi pelaajalla on käytössään tuhat puntaa, josta noin puolet menee koiran ostoon. Kun pelaaja on valinnut ensimmäisen pentunsa, on aika viedä se kotiin. Ennen kuin sitä voi kävelyttää tai käyttää kilpailuissa, on koira nimettävä ja opetettava istumaan. Peli kertoo, kuinka pentu nimetään, ja kuinka sille opetetaan temppuja.

Hoito[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelaaja on tehnyt yllä mainitut asiat, hänen tehtäväkseen annetaan pennun hoito ja koulutus. Pentuasi voi rapsuttaa käyttämällä kosketusnäyttöä ja stylus-kynää. Kun pentu on likainen, nälkäinen tai janoinen, pelaajan täytyy hoitaa asiat kuntoon niin pian kuin mahdollista.

Esineet (Supplies)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Täällä säilytetään kaikki koiran lelut (toys), urheiluvälineet (sports), vaatetarvikkeet (accessories), ruoka- ja pesutarpeet (care), äänilevyt (music), kellot (clock) sekä muut tavarat (etc.), jotka pelaaja löytää lenkiltä.

Ulkoiluttaminen (Go out)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Täällä voi viedä koiran lenkille (walk), käydä kaupassa (shopping), ilmoittaa koiran kilpailuun (contests), tavata toisia koiria Haukkutilassa (Bark Mode) tai tarkistaa tietoja (info).

•Kävelyttäminen: Piirrä ensin kartalle reitti. Kartalla on kysymysmerkkejä (toiset koirat ja lahjat), kaksi puistoa, kaksi pikkukauppaa (discount shop) ja agilityhalli.

•Ostokset: Pelaaja voi käydä viidessä erilaisessa liikkeessä, tarvikepuodissa (Pet supply), kirpputorilla (Secondhand shop), kennelissä (Kennel), remonttitalossa (Interior decorator) ja koirahotellissa (Dog Hotel).

•Kilpailut (Contests)

Pelaaja voi ilmoittaa koirasi kolmeen erilaiseen kilpailuun: Frisbee-, Agility- ja Tottelevaisuuskisaan. Jokaisessa kilpailussa on viisi luokkaa: Aloittelijat, Avoin luokka, Asiantuntijat, Mestarit ja Suurmestarit. Kaikissa luokissa on omat aika- ja pisterajat,jotka täytyy ylittää päästäkseen seuraavaan luokkaan. Jos et saa tiettyä pistemäärää, sinut pudotetaan alemmalle tasolle.

•Haukkutila (Bark Mode)

Pelaaja tapaa täällä toisia koiria ja vaihtaa lahjoja.

•Info

Täällä voi muun muassa tarkistaa Koulutuspisteet.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut hyviä arvosteluja. Arvostetussa japanilaisessa Famitsu-pelilehdessä peli sai täydet 40/40 pistettä, mihin on yltänyt vain 12 muuta peliä.[1]

Yleisin kritiikki peliä kohtaan on tullut sen toistuvuudesta ja lyhyestä päivittäisestä pelattavuudesta: koira jaksaa oppia päivässä vain muutaman tempun eikä jaksa lenkkeillä loputtomiin.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Famitsu 40/40 List: A Review The First Hour. Viitattu 30.4.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.