Ero sivun ”Antroposofia” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
YurikBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: it
Pale (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Antroposofia''' ("ihmisviisaus") on maailmankatsomuksellinen liike, jonka avoin puoli vetoaa yleisöön ja sisäinen, esoteerinen puoli avautuu vain vihkimyksen saaneille. Antroposofinen maailmankuva ei paljon eroa [[teosofia|teosofiasta]]. Antroposofian filosofinen isä on [[Rudolf Steiner]].
'''Antroposofia''' ("ihmisviisaus") on maailmankatsomuksellinen liike, jonka avoin puoli vetoaa yleisöön ja sisäinen, esoteerinen puoli avautuu vain vihkimyksen saaneille. Antroposofinen maailmankuva ei paljon eroa [[teosofia|teosofiasta]]. Antroposofian filosofinen isä on [[Rudolf Steiner]]. Hän väittää keskustelleensa gnoomien kanssa muun muassa logiikasta, jolloin gnoomit sanoivat, että ihmiset ovat tyhmiä: miksi opetella logiikkaa ajattelemalla, kun voi työntää nenänsä maahan ja antaa ''kosmisten fluidumien'' virrata sisään?”


Antroposofiaa pidetään usein uskontona, mutta antroposofit itse eivät sitä näin näe.
Antroposofiaa pidetään usein uskontona, mutta antroposofit itse eivät sitä näin näe.

Versio 17. maaliskuuta 2006 kello 11.15

Antroposofia ("ihmisviisaus") on maailmankatsomuksellinen liike, jonka avoin puoli vetoaa yleisöön ja sisäinen, esoteerinen puoli avautuu vain vihkimyksen saaneille. Antroposofinen maailmankuva ei paljon eroa teosofiasta. Antroposofian filosofinen isä on Rudolf Steiner. Hän väittää keskustelleensa gnoomien kanssa muun muassa logiikasta, jolloin gnoomit sanoivat, että ihmiset ovat tyhmiä: miksi opetella logiikkaa ajattelemalla, kun voi työntää nenänsä maahan ja antaa kosmisten fluidumien virrata sisään?”

Antroposofiaa pidetään usein uskontona, mutta antroposofit itse eivät sitä näin näe.

Aiheesta muualla

Tämä filosofiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.