Keskustelu:Antroposofia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on nollatietoa. Tekisi mieli poistaa siitä sen keskeiset väitteet "avoin puoli vetoaa yleisöön ja sisäinen, esoteerinen puoli avautuu vain vihkimyksen saaneille. Antroposofinen maailmankuva ei paljon eroa teosofiasta", sillä ne eivät oikein sano mitään. Mutta sitten tämä sivu olisikin jo minitynkä ja ansaitsisi poiston. En kuitenkaan tee sivulle enää mitään, sillä aihe osuu liian lähelle minua voidakseni säilyttää NPOV-asenteen. Joku jolla on aikaa voisi vaikka kääntää (mahdollisesti lyhentäen) englanninkielisen sivun. Ajk 10:46 loka 24, 2004 (UTC)

Päivitin Paholaisen asianajaja -kirjan jatkoversioon, koska se käsittelee tätä aihetta yhdessä omassa luvussaan. (Ja on muuten asiallisempi, vaikka virheitä löytyykin.) --Lilian 18. marraskuuta 2006 kello 11.11 (UTC)

Siirto[muokkaa wikitekstiä]

Ulrikan tänne siirtämä materiaali tuli siis Rudolf Steiner -sivulta. --Lilian 3. joulukuuta 2006 kello 13.28 (UTC)

Antroposofia teosofiaa?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi antroposofia on luokassa teosofia? Ajattelin muuttaa luokituksia, mutta kysyn ensin. --Lilian 4. joulukuuta 2006 kello 15.09 (UTC)

Poistin antroposofian teosofia-luokituksesta ja tein antroposofialle oman mallineen tiedonhakua helpottamaan. --Lilian 5. joulukuuta 2006 kello 05.34 (UTC)

Muokkausta[muokkaa wikitekstiä]

Steiner ei koskaan tavannut Helena Blavatskya, joka kuoli vuonna 1891. --Lilian 6. joulukuuta 2006 kello 07.42 (UTC)

Tämä seuraava vaatisi muokkausta. Jos joku haluaa kohdan tekstiin, voisiko hän ystävällisesti kertoa lähdeteoksen nimen ja sivunumerot: - hänen mielestään ihmiset kehittyvät kohti viisautta, eikä varhaisessa vaiheessa saa paljastaa liikaa uskon salaisuuksia. Esimerkiksi jotkin Raamatun kirjoista, kuten Johanneksen evankeliumi, avautuvat vain esoteeriselle sisäpiirille, kun taas toiset kirjat ovat selkeitä "maallikoillekin". Myöhemmin Steiner lievensi ajatuksiaan opetusten eriasteisesta luonteesta. --Lilian 6. joulukuuta 2006 kello 07.58 (UTC)