Ero sivun ”Carraccit” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
p
w
(lisäys en:Annivale)
p (w)
[[Tiedosto:Agostino Carracci - Neptune.jpg|thumb|Agostino Carraccin luonnospiirustus ''Neptunus hajoittaa pilvet ja tyynnyttää aallot'', sulkakynä, ruskea ja sangviini muste, 1590-luku. Musée des Beaux-Arts, Ranska.]]
'''Carraccit''' olivat 1500-luvun lopulla ja 1600-luvun vaihteessa Bolognassa[[Bologna]]ssa vaikuttaneita taidemaalareita. Varhaisbarokkia edustaneet Carraccit muun muassa perustivat 1685 [[taideakatemia]]-tyyppisen taiteilijoiden ryhmän. Kolmikosta tunnetuin on [[Annibale Carracci]] (1560–1609). Muut kaksi olivat Annibalen veli [[Agostino Carracci]] (1557-1602) ja veljesten serkku [[Ludovico Carracci]] (1555–1619).
 
Monista Carraccien varhaisista Bolognasta tehdyistä töistä on vaikea erottaa kunkin Carraccin osuutta. Esimerkiksi Palazzo Favan freskot Bolognassa (noin 1583-1584) on signeerattu nimellä ''Carracci'', mikä viittaa siihen että ne olisi tehty yhteistyössä.
 
Carraccit painottivat hyvin tutkittua ääriviivapiirustusta samaan tapaan kuin firenzeläiset maalarit, kuten [[Rafael]] ja [[Andrea del Sarto]], mutta heidän kiinnostuksensa kimmeltävien värien ja kohteiden ääriviivojen sumentamiseen oli kotoisin venetsialaisten maalarien, kuten [[Tizian]]in maalaustavasta, johon Annibale ja Agostino Carracci olivat tutustuneet matkoillaan ympäri Italiaa vuosina 1580-1581. Tämäntyyppisestä eklektismistä[[eklektismi]]stä tuli barokin ajan bolognalaisen taiteen määräävä piirre.
 
==Karikatyyrien synty ja taiteen ideaali==
17 039

muokkausta

Navigointivalikko