Ero sivun ”Colt Army Model 1860” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
109 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
tehty ura.
 
Ase on mustaruutikäyttöinen ja yksitoiminen eli iskuri täytyy virittää jokaista laukausta varten. Ase muistuttaa modernia revolveria, mutta alkuperäinen ase ei käytä [[patruuna]]a. Patruunan sijaan kammio ladataan erillisellä nallilla, ruutipanoksella sekä luodilla. Nallia varten kammiossa on alasin jota vasten iskuri lyö nalliin joka räjähtäessään sytyttää ruutilatauksen. Ruuti ja luoti ladataan piipun suunnasta ja sen sivulla on aseeseen nivelöity latauspuristin jolla luoti saadaan tiukasti paikoilleen. Rullaa käännetään puristimen kohdalle kammio kerrallaan. NalliLatausta sijoitetaanvarten takaarulla paikoillen.vapautetaan Rullassavetämällä oniskuri kuusierityiseen kammiotaasentoon, ja ammuttaessa mekanismi kääntää kammion iskurin eteenpuolivireeseen. Nallit Rullasijoitetaan onlopuksi irroitettavissa,paikalleen mutta tämä vaatii aseen katkaisemisentakaa.
 
Rullassa on kuusi kammiota ja ammuttaessa mekanismi kääntää kammion iskurin eteen. Rulla on irroitettavissa, mutta tämä vaatii aseen katkaisemisen.
Aseen varustukseen kuuluvat erityiset pihdit joissa on valumuotti. Lyötäessä valupihdit auki muotin reuna katkaisee valujäänteet pois. Aseeseen sai valmiita latauksia eli kartuuseja joissa oli paperiin käärittynä ruutilataus ja luoti.<ref>Chris McNab s.66</ref> Näitä käytti erityisesti armeija.
 
Aseen varustukseen kuuluvat erityiset pihdit joissa on valumuotti. Lyötäessä valupihdit auki muotin reuna katkaisee valujäänteet pois. Aseeseen sai valmiita latauksia eli kartuuseja joissa oli paperiin käärittynä ruutilataus ja luoti.<ref>Chris McNab s.66</ref> NäitäKartuuseja käytti erityisesti armeija.
Asetta valmistettiin vielä kilpailijoiden tuodessa markkinoille patruunakäyttöisiä aseita ja Army Model aseita muunnettiin käyttämään niitä. Tehdas tarjosi muuntomahdollisuutta 1870-luvun alusta lähtien.<ref>Wills s.131</ref> Kaikkiaan mallia valmistettiin vuosien 1860-1873 aikana 200500 kappaletta.<ref>McNab s.66</ref>
 
Asetta valmistettiin vielä kilpailijoiden tuodessa markkinoille patruunakäyttöisiä aseita ja Army Model aseita muunnettiin käyttämään niitäpatruunoita. Tehdas tarjosi muuntomahdollisuutta 1870-luvun alusta lähtien.<ref>Wills s.131</ref> Kaikkiaan mallia valmistettiin vuosien 1860-1873 aikana 200500 kappaletta.<ref>McNab s.66</ref>
 
Aseesta on valmistettu jäljitelmiä l. replikoita mustaruutiammuntaa harrastavia varten.<ref>Zuk s.3</ref>
5 205

muokkausta

Navigointivalikko