Ero sivun ”Colt Army Model 1860” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
50 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
tilata kahvaan kiinnitettävä jatkoperä, jolloin siitä tuli lyhyt kivääri.
 
Ase on mustaruutikäyttöinen ja yksitoiminen eli iskuri täytyy virittää jokaista laukausta varten. Ase muistuttaa modernia revolveria, mutta alkuperäinen ase ei käytä [[patruuna]]a. Patruunan sijaan kammio ladataan erillisellä nallilla, ruutipanoksella sekä luodilla. Nallia varten kammiossa on alasin jota vasten iskuri lyö nalliin joka räjähtäessään sytyttää ruutilatauksen. AseLataus ja luoti ladataan piipun suunnasta ja sen sivulla on aseeseen saranoitu latauspuristin jolla luoti saadaan tiukasti paikoilleen. Rullaa käännetään puristimen kohdalle kammio kerrallaan. Nalli sijoitetaan takaa paikoillen. Rullassa on kuusi kammiota ja ammuttaessa mekanismi kääntää kammion iskurin eteen. Rulla on irroitettavissa, mutta tämä vaatii aseen katkaisemisen.
 
Aseen varustukseen kuuluvat erityiset pihdit joissa on valumuotti. Lyötäessä valupihdit auki muotin reuna katkaisee valujäänteet pois. Aseeseen sai valmiita latauksia eli kartuuseja joissa oli paperiin käärittynä ruutilataus ja luoti.<ref>Chris McNab s.66</ref> Näitä käytti erityisesti armeija.
Asetta valmistettiin vielä kilpailijoiden tuodessa markkinoille patruunakäyttöisiä aseita ja Army Model aseita muunnettiin käyttämään niitä. Tehdas tarjosi muuntomahdollisuutta 1870-luvun alusta lähtien.<ref>Wills s.131</ref> Kaikkiaan mallia valmistettiin vuosien 1860-1873 aikana 200500 kappaletta.<ref>McNab s.66</ref>
 
Aseesta on valmistettu jäljitelmiä l. replikoita mustaruutiammuntaa harrastavia varten.<ref>Zuk s.3</ref>
 
==Lähteet==
5 205

muokkausta

Navigointivalikko