Ero sivun ”Colt Army Model 1860” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
89 merkkiä lisätty ,  12 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
[[Kuva:Revolver-p1030082.jpg|thumb|250px|Colt Army Model 1860. Aseen laatikossa pihdit, ruutiannostin, nallirasia, työkalu, aseen katkaisuun,vasara luodinmuotin avaamiseksi, irrottamiseksiapuna muotista.katkaisussa]]
'''Colt Army Model 1860''' on [[Colt's Manufacturing Company]]n valmistama [[revolveri]].
{{Aseet
tilata kahvaan kiinnitettävä jatkoperä, jolloin siitä tuli lyhyt kivääri.
 
Ase on mustaruutikäyttöinen ja yksitoiminen eli iskuri täytyy virittää jokaista laukausta varten. Ase muistuttaa modernia revolveria, mutta alkuperäinen ase ei käytä [[patruuna]]a. Patruunan sijaan kammio ladataan erillisellä nallilla, ruutipanoksella sekä luodilla. Nallia varten kammiossa on alasin jota vasten iskuri lyö nalliin joka räjähtäessään sytyttää ruutilatauksen. Ase ladataan piipun suunnasta ja rullasen avataansivulla sivulleon tätäaseeseen vartensaranoitu latauspuristin jolla luoti saadaan tiukasti paikoilleen. Rullaa käännetään puristimen kohdalle kammio kerrallaan. Rullassa on kuusi kammiota ja ammuttaessa mekanismi kääntää kammion iskurin eteen. Rulla on irroitettavissa, mutta tämä vaatii aseen katkaisemisen.
Piipun sivulla on aseeseen saranoitu latauspuristin jolla luoti saadaan tiukasti paikoilleen. Rullassa on kuusi kammiota ja ammuttaessa mekanismi kääntää kammion iskurin eteen.
 
Aseen varustukseen kuuluvat erityiset pihdit joissa on valumuotti ja terä valujätösten katkaisemiseksi luotiaihiosta. AseenLyötäessä rullavalupihdit onauki irroitettavissamuotin jotenreuna niitäkatkaisee onvalujäänteet mahdollista ladata valmiiksipois. Aseeseen sai valmiita latauksia eli kartuuseja joissa oli paperiin käärittynä ruutilataus ja luoti.<ref>Chris McNab s.66</ref> Näitä käytti erityisesti armeija.
 
Asetta valmistettiin vielä kilpailijoiden tuodessa markkinoille patruunakäyttöisiä aseita ja Army Model aseita muunnettiin käyttämään niitä. Tehdas tarjosi muuntomahdollisuutta 1870-luvun alusta lähtien.<ref>Wills s.131</ref> Kaikkiaan mallia valmistettiin vuosien 1860-1873 aikana 200500 kappaletta.<ref>McNab s.66</ref>
5 205

muokkausta

Navigointivalikko