Ero sivun ”Kilpapurjehduksen harjoitusradat” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh
Rivi 12: Rivi 12:
}}
}}


''' Kilpapurjehduksen harjoitusradat ''' merkitään joko harjoitusten yhteydessä niille osoitettuille vesialueille tai harjoitisradat on merkitty paikalle sesongiksi kerrallaan. Harjoittelualueilla pyritään kilpapurjehtijoiden turvalliset harjoitus mahdollisuudet väyläalueiden ulkopuollella.
''' Kilpapurjehduksen harjoitusradat ''' merkitään joko harjoitusten yhteydessä niille osoitettuille vesialueille tai harjoitisradat on merkitty paikalle sesongiksi kerrallaan. Harjoittelualueilla pyritään varmistamaan kilpapurjehtijoille turvalliset harjoitus mahdollisuudet väyläalueiden ulkopuollella.


== Kiinteästi merkityt harjoitusradat ==
== Kiinteästi merkityt harjoitusradat ==

Versio 6. maaliskuuta 2009 kello 13.49

Oulun kiinteä harjoitusrata
Reittikartta
Kilpailun reitti
1 rata-alue
2 Kyrönkarin vihreä jääpoiju
3 Kolmikulma
4 Hermannin eteläviitta
5 Toppilansalmi
6 Nallikari, Nallikarin Majakka

Kilpapurjehduksen harjoitusradat merkitään joko harjoitusten yhteydessä niille osoitettuille vesialueille tai harjoitisradat on merkitty paikalle sesongiksi kerrallaan. Harjoittelualueilla pyritään varmistamaan kilpapurjehtijoille turvalliset harjoitus mahdollisuudet väyläalueiden ulkopuollella.

Kiinteästi merkityt harjoitusradat

Suomessa on ainakin kolme kiinteästi väylien ulkopuolle merkittyä kilpapurjehdusrataa: Oulussa, Säynätsalossa ja Tampereella. Sesongin ajaksi paikaille merkitty harjoittelurata koostuu yhdeksästä merkistä, joista kahdeksan on kehällä ja yksi keskellä. ympyränmuotoisen rata-alueen halkaisiaja on noin 1 mpk ja puolikkaan harjoitteluradan pituus on noin 0,5 mpk. Tällaisella radalla voidaan harjoitella itsenäisesti tai ryhmässä ilman valmentajaa vasta- ja myötätuuliosuuksia ja merkinkiertoa lähes kaikissa tuuliolosuhteissa. Kuvan esimerkki on Oulun harjoitteluradasta.

Oulun harjoittelurata

Oulun harjoitteluradalle saatiin ensimmäisen kerran lupa vesialueen haltijalta Oulun kaupungilta vuonna 2007. Rata merkitiin ensimmäisen kerran kaudelle 2008 epävirallisin itse valmistuin merkein, joita ei voi sekoittaa virallisiin väylämerkkeihin. Halkaisijaltaan yhden merinpaninkulman suuruinen rata-alue sijaitsee turvalliseti väylien ulkopuolla ja alueella veden syvyys on yli kahdeksan metriä. Harjoittellurata on tarkoitettu kaikille oululaisille kilpapurjehtijoille, ja sen kunnosta ja toiminnasta vastaa Oulun Merenkävijät. Radan merkitsemiseski Oulun Merenkävijät saivat Oulun kaupungin liikuntaviraston hankeavustuksen. Epävirallisin merkein merkittyä rataa ei ole merkitty merikarttoihin.

Säynätsalon harjoittelurata

Sijaitsee Säynätsalon itäpuolella ja harjoittelurata on merkitty erikoismerkein viralliseen Merankulkulaitoksen karttaan. Harjoitteluradan on rakentanut Säynätsalon Juurikkasaaressa toimiva Jyväskylän Veneseura. Jyväskylän Veneseura on itse valmistanut virallisesti karttoihin merkityn harjoitteluradan erikoismerkit.

Aiheesta muualla

Tampereen harjoittelurata

Rata-alue sijaitsee Särkänniemen luoteispuolella ja on merkitty yhdeksällä erikoismerkillä karttoihin. Radan halkaisija on noin yksi mpk. Rata-alueella veden syvyys on yli kuusi metriä.

Aiheesta muualla

Kilpapurjehdus- ja harjoittelualueet

Helsingin edustalla on osoitettu useita vesialueita väylien ulkopuolelta ratapurjehdukselle. Kulloisenkin harjoituksen- tai kilpailunjärjestäjä merkitsee radan tapahtuman ajaksi.

KoPun kilpapurjehdusradat

Koivusaaren Purjehdusseura (KoPu) on järjestänyt monen vuoden ajan joka tiistai LYS-harjoituskilpailut kuudella eri radalla Lauttasaaren edustalla. Radat muodostuvat kierrettävistä saarista ja virallisista merimerkeistä. Ratojen pituudet vaihtelevat 4,5 - 9,5 mpk.n välillä.

Aiheesta muualla