Ero sivun ”Joachim Johansson” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
käytin lähteenä tämän päivän aamulehteä, mutten tiedä miten saisin sen hienosti näkyviin. joku muu voisi laittaa sen lähteeksi kun kerkeää. kiitos etukäteen
 
kh + w + lisätty ATP-linkki ja alkuperäiskirjoittajan kertoma lähde
Rivi 1: Rivi 1:
'''Joachim Johansson''' (s. [[1. heinäkuuta]] [[1982]] [[Lund]]) on [[Ruotsi|ruotsalainen]] entinen [[tennis]]pelaaja. Johansson on oikeakätinen, ja lyö rystylyönnin yhdellä kädellä.
'''Joachim Johansson''' (s. [[1. heinäkuuta]] [[1982]] [[Lund]]) on [[Ruotsi|ruotsalainen]] entinen [[tennis]]pelaaja. Hän on oikeakätinen ja lyö rystylyönnin yhdellä kädellä.


Hänen lempinimesä on ''Pim-Pim'', joka tuli siitä kun hänen veljensä ei lapsena osannut sanoa Joachim vaan kutsui tätä Pim-Pimiksi.
Johanssonin lempinimi on ''Pim-Pim''. Hänen veljensä kutsui lapsena häntä tällä nimellä koska ei osannut sanoa ''Joachim''.


== Ura ==
== Ura ==


Johanssonin suurimmat voitot ovat kolmen ATP-kisan voittoa vuosina [[2004]]-[[2005]], sekä nelinpelin turnausvoitto [[Båstad]]issa. Sen hän voitti vuonna 2005. Hänen kannaltaan voittoisat ATP-kisat käytiin [[Memphis]]issä vuonna 2004 ja vuonna 2005 hän voitti [[Adelaide]]ssa sekä [[Marseille]]ssä. Maailmanlistalla hän oli parhaimmillaan yhdeksäs [[helmikuu]]ssa 2005.
Johanssonin suurimmat voitot ovat kolme [[Association of Tennis Professionals|ATP]]-kisan voittoa vuosina [[2004]]-[[2005]] sekä nelinpelin turnausvoitto [[Båstad]]issa vuonna 2005. Hänen voittoisat ATP-kisansa käytiin [[Memphis]]issä vuonna 2004 sekä vuonna 2005 [[Adelaide]]ssa sekä [[Marseille]]ssa. Maailmanlistalla hän oli parhaimmillaan yhdeksäs [[helmikuu]]ssa 2005.


Johansson loukkasi oikean kätensä kahteen otteeseen vuonna 2005. Tämän jälkeen hän pelasi jonkin aikaa lähes ilman harjoittelua kunnes lopetti uransa. Vuoden [[2007]] alussa hänen kätensä operoitiin, jonka jälkeen hän on keskittynyt valmentamiseen.
Johansson loukkasi oikean kätensä kahteen otteeseen vuonna 2005. Tämän jälkeen hän pelasi jonkin aikaa lähes ilman harjoittelua kunnes lopetti uransa. Vuoden [[2007]] alussa hänen kätensä operoitiin, minkä jälkeen hän on keskittynyt valmentamiseen.


Nykyään Johansson asuu [[Falun]]issa pikajuoksija-tyttöystävänsä [[Jenny Kallur]]in kanssa ja toimii [[Henri Kontinen|Henri Kontisen]] valmentaja.
Nykyään Johansson asuu [[Falun]]issa pikajuoksija-tyttöystävänsä [[Jenny Kallur]]in kanssa ja toimii [[Henri Kontinen|Henri Kontisen]] valmentaja.

==Lähteet==

* {{Lehtiviite | Otsikko = | Julkaisu = Aamulehti | Ajankohta = 31.7.2008 }}

==Aiheesta muualla==

*[http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/?playernumber=J194 Joachim Johanssonin tiedot ATP:n virallisilla sivuilla]


{{Tynkä/Tennis}}
{{Tynkä/Tennis}}

Versio 31. heinäkuuta 2008 kello 18.58

Joachim Johansson (s. 1. heinäkuuta 1982 Lund) on ruotsalainen entinen tennispelaaja. Hän on oikeakätinen ja lyö rystylyönnin yhdellä kädellä.

Johanssonin lempinimi on Pim-Pim. Hänen veljensä kutsui lapsena häntä tällä nimellä koska ei osannut sanoa Joachim.

Ura

Johanssonin suurimmat voitot ovat kolme ATP-kisan voittoa vuosina 2004-2005 sekä nelinpelin turnausvoitto Båstadissa vuonna 2005. Hänen voittoisat ATP-kisansa käytiin Memphisissä vuonna 2004 sekä vuonna 2005 Adelaidessa sekä Marseillessa. Maailmanlistalla hän oli parhaimmillaan yhdeksäs helmikuussa 2005.

Johansson loukkasi oikean kätensä kahteen otteeseen vuonna 2005. Tämän jälkeen hän pelasi jonkin aikaa lähes ilman harjoittelua kunnes lopetti uransa. Vuoden 2007 alussa hänen kätensä operoitiin, minkä jälkeen hän on keskittynyt valmentamiseen.

Nykyään Johansson asuu Falunissa pikajuoksija-tyttöystävänsä Jenny Kallurin kanssa ja toimii Henri Kontisen valmentaja.

Lähteet

  • Aamulehti, 31.7.2008.

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Tennis