Ero sivun ”Niinisalo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Niinisalo''' on kylä [[Kankaanpää]]ssä. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta koilliseen Parkano-Jyväskylä -tien suunnassa Pori–Haapamäki-radan varrella.
'''Niinisalo''' on kylä [[Kankaanpää]]ssä. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta koilliseen Parkano-Jyväskylä -tien suunnassa Pori–Haapamäki-radan varrella.


Niinisalossa on [[Tykistöprikaati]] joukkoyksiköineen, [[Koeampumalaitos]] ja YK-koulutuskeskuksesta muodostettu [[Puolustusvoimien Kansainvälinen Keskus]], mikä järjestää Porin valmiusprikaatin ohella YK:n rauhanturvaajien koulutusta Suomessa. Varuskunnan yhteydessä toimii varuskuntakerho.
Niinisalossa on [[Tykistöprikaati]] joukkoyksiköineen, [[Koeampumalaitos]] ja YK-koulutuskeskuksesta muodostettu [[Puolustusvoimien kansainvälinen keskus]], mikä järjestää Porin valmiusprikaatin ohella YK:n rauhanturvaajien koulutusta Suomessa. Varuskunnan yhteydessä toimii varuskuntakerho.





Versio 30. lokakuuta 2005 kello 23.03

Niinisalo on kylä Kankaanpäässä. Se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta koilliseen Parkano-Jyväskylä -tien suunnassa Pori–Haapamäki-radan varrella.

Niinisalossa on Tykistöprikaati joukkoyksiköineen, Koeampumalaitos ja YK-koulutuskeskuksesta muodostettu Puolustusvoimien kansainvälinen keskus, mikä järjestää Porin valmiusprikaatin ohella YK:n rauhanturvaajien koulutusta Suomessa. Varuskunnan yhteydessä toimii varuskuntakerho.


Niinisalon kulttuurikohteita ovat Kankaanpään kaupunginmuseo, jonka yhteydessä ovat Raikkeen taidekokoelma ja Varuskuntamuseo. Kaupunginmuseo toimii entisessä kansakoulussa, mikä toimi 1945-1947 sisäoppilaitoksena niille sotaveteraaneille, joilta koulu oli jäänyt kesken sodan vuoksi. Oppilaiden keski-ikä oli 25 vuotta ja vanhin oppilas oli 36-vuotias.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Muualla verkossa