Ero sivun ”Tensidi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Teme (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tensidit''' ovat yhdisteitä, joissa on hydrofiilinen (vesihakuinen) ja hydrofobinen (vesipakoinen) pää. Tensidit tunkeutuvat vesiliuoksessa vesimolekyylien väleihin pienentäen pintajännitystä. Tensidit irroittavat kuiduista tehokkaasti likaa, minkä vuoksi niitä käytetään pesuaineissa. [[Saippua]] on eräs tensidi, mutta on olemassa myös synteettisiä tensidejä.
'''Tensidit''' ovat yhdisteitä, joissa on hydrofiilinen (vesihakuinen) ja hydrofobinen (vesipakoinen) pää. Tensidit tunkeutuvat [[vesi]]liuoksessa vesi[[molekyyli]]en väleihin pienentäen [[pintajännitys]]tä. Tensidit irroittavat kuiduista tehokkaasti [[lika]]a, minkä vuoksi niitä käytetään [[pesuaine]]issa. [[Saippua]] on eräs tensidi, mutta on olemassa myös synteettisiä tensidejä.


{{tynkä}}
{{tynkä}}


[[Luokka:kemia]]
[[Luokka:kemia]]

[[de:Tenside]]
[[es:Tensoactivo]]

Versio 14. lokakuuta 2005 kello 20.18

Tensidit ovat yhdisteitä, joissa on hydrofiilinen (vesihakuinen) ja hydrofobinen (vesipakoinen) pää. Tensidit tunkeutuvat vesiliuoksessa vesimolekyylien väleihin pienentäen pintajännitystä. Tensidit irroittavat kuiduista tehokkaasti likaa, minkä vuoksi niitä käytetään pesuaineissa. Saippua on eräs tensidi, mutta on olemassa myös synteettisiä tensidejä.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.