Ero sivun ”Talvivaaran rata” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
AtteL (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 9: Rivi 9:
==Lähteet==
==Lähteet==
* [[Kainuun Sanomat]] [[3. maaliskuuta]] [[2007]]
* [[Kainuun Sanomat]] [[3. maaliskuuta]] [[2007]]
* [[http://www.vr-konserni.fi/vakiolinkit/VR-konsernitiedottaa/news_335.html]]
* [http://www.vr-konserni.fi/vakiolinkit/VR-konsernitiedottaa/news_335.html]
{{tynkä/Rautatieliikenne}}
{{tynkä/Rautatieliikenne}}



Versio 7. joulukuuta 2007 kello 01.52

Talvivaaran rata on suunnitteluvaiheessa oleva rautatieyhteys Iisalmen ja Kontiomäen väliseltä radalta Sotkamon kunnan alueelle avattavalle Talvivaaran nikkelikaivokselle. Talvivaara Projekti Oy:n tytäryhtiö Talvivaara Infrastructure Oy ja Oy VR-Rata Ab ovat tehneet aiesopimuksen kaivosradan rakentamisesta.

Urakka sisältää kaivosradan ja luovutusratapihan rakennussuunnittelun ja rakentamistyöt. Urakka kattaa radan alusrakenteen, sillat, tiejärjestelyt, päällysrakenteen, turvalaitejärjestelmän sekä mahdollisesti sähköistyksen. Suunnittelu- ja rakentamistyöt käynnistyvät välittömästi.

Talvivaaran kaivosrata erkanee Iisalmi–Kontiomäki-rataosalta Murtomäen liikennepaikalta. Noin 25 km:n pituinen rata valmistuu vuonna 2009.

Rata mahdollistaa tehokkaat, turvalliset ja ympäristöystävälliset raaka-aine- ja tuotekuljetukset. Rata tullee erkanemaan Iisalmen–Kontiomäen väliseltä radalta Kajaanin eteläpuolella. Radalle on kaavavaraus Kainuun maakuntakaavassa. Varauksen mukaan ratalinja noudattelisi Murtomäen rautatieasemalta alkavan ja Talvivaaraan päättyvän sähkölinjan reittiä.

Lähteet

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.