Ero sivun ”NTFS” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän 212.68.10.7 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Anr tekemään versioon.
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''NTFS''' (''New Technology File System'') on [[Microsoft]]in kehittämä [[tiedostojärjestelmä]] jota käytetään kaikissa [[Microsoft]]in [[Windows NT]] pohjaisissa [[käyttöjärjestelmä|käyttöjärjestelmissä]]. NTFS suunniteltiin korjaamaan puutteita [[FAT]] ja [[HPFS]] tiedostojärjestelmissä, ja se tarjoaakin näitä paremman suorituskyvyn, luotettavuuden ja tehokkaamman levytilan hyväksikäytön. NTFS tarjoaa myös uusia ominaisuuksia kuten datan journalointi, tiedostojen käyttöoikeudet sekä paranneltu tuki [[metadata]]lle.
'''NTFS''' (''New Technology File System'') on [[Microsoft]]in [[Windows NT]] -[[käyttöjärjestelmä]]n käyttämä [[tiedostojärjestelmä]]. NTFS perustuu [[IBM]]:n [[HPFS]]-tiedostojärjestelmälle. NTFS:n uusin versio on versio 6. NTFS:n tiedoston teoreettinen maksimikoko on laajennettu HPFS:n ja FAT:n neljästä gigatavusta 16 miljoonaan teratavuun. NTFS tallentaa tiedostonimet [[Unicode]]-merkistönä. Järjestelmä luo automaattisesti tiedoston nimistä lyhyet versiot NT:n alla ajettaville DOS-sovelluksille. Lisäksi järjestelmässä on mahdollista tallentaa jokaiselle tiedostolle käyttöoikeudet.



{{Tynkä/Tietotekniikka}}
{{Tynkä/Tietotekniikka}}

Versio 14. marraskuuta 2007 kello 03.41

NTFS (New Technology File System) on Microsoftin kehittämä tiedostojärjestelmä jota käytetään kaikissa Microsoftin Windows NT pohjaisissa käyttöjärjestelmissä. NTFS suunniteltiin korjaamaan puutteita FAT ja HPFS tiedostojärjestelmissä, ja se tarjoaakin näitä paremman suorituskyvyn, luotettavuuden ja tehokkaamman levytilan hyväksikäytön. NTFS tarjoaa myös uusia ominaisuuksia kuten datan journalointi, tiedostojen käyttöoikeudet sekä paranneltu tuki metadatalle.

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.