Ero sivun ”Keraaminen magneetti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
erotettu ferriittiartikkelista
 
w
Rivi 1: Rivi 1:
'''Keraaminen magneetti''' on [[jauhemetallurgia|jauhemetallurgisilla]] menetelmillä valmistettu magneetti, jossa on suuria määriä metallioksideja. Esimerkiksi keraaminen ferriitti on [[ferromagnetismi|ferromagneettinen]] [[keraaminen]] materiaali, seos [[rautaoksidi]]a, [[boori]]a ja [[barium]]a tai [[strontium]]a tai [[molybdeeni]]ä.
'''Keraaminen magneetti''' on [[jauhemetallurgia|jauhemetallurgisilla]] menetelmillä valmistettu [[magneetti]], jossa on suuria määriä metallioksideja. Esimerkiksi keraaminen ferriitti on [[ferromagnetismi|ferromagneettinen]] [[keraami]]nen materiaali, jossa on [[rautaoksidi]]a, [[boori]]a ja [[barium]]a tai [[strontium]]a tai [[molybdeeni]]ä.


Magneettikenttä '''''B''''' on noin 0.35 [[tesla]]a ja kenttävoimakkus '''''H''''' on noin 30 - 160 kiloampeerikierrosta metrille (400 - 2000 [[oerstedt]]iä).
Magneettikenttä '''''B''''' on noin 0.35 [[tesla]]a ja kenttävoimakkus '''''H''''' on noin 30 - 160 kiloampeerikierrosta metrille (400 - 2000 [[oerstedt]]iä).

Versio 16. syyskuuta 2007 kello 17.59

Keraaminen magneetti on jauhemetallurgisilla menetelmillä valmistettu magneetti, jossa on suuria määriä metallioksideja. Esimerkiksi keraaminen ferriitti on ferromagneettinen keraaminen materiaali, jossa on rautaoksidia, booria ja bariuma tai strontiuma tai molybdeeniä.

Magneettikenttä B on noin 0.35 teslaa ja kenttävoimakkus H on noin 30 - 160 kiloampeerikierrosta metrille (400 - 2000 oerstedtiä).

Aiheesta muualla

Katso myös