Ero sivun ”Alex Harvey” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
15 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
Alexin musiikilliset juuret olivat [[dixieland jazz]]issa ja [[skiffle]] -musiikissa. Skiffle -musiikki oli erittäin suosittua Englannissa ja Skotlannissa 1950-luvun lopulla. Näihin aikoihin Alexia kutsuttiin Skotlannin vastaukseksi [[Tommy Steel]]ille. Vuonna [[1959]] perustettiin [[Alex Harvey's Soul Band]].
 
Vuonna 1972 kotikaupungistaan Glasgowsta hän löysi kotikaupungistaan Glasgowsta särmikkään progerock-ryhmän [[Tear Gas]], josta tuli hänen hurjimpien ideoidensa kyvykäs toteuttaja. Uuden bändin nimeksi tuli [[Sensational Alex Harvey Band]]. (tunnettu myös lyhenteellä [[SAHB]]). Sensational Alex Harvey Bandiin kuuluivat [[Zal Cleminson]] ([[kitara]]), [[Chris Glen]] ([[bassokitara|basso]]), ja serkukset [[Ted McKenna|Ted]] ja [[Hugh McKenna]] ([[rummut]] ja [[kosketinsoitin|koskettimet]]).
 
Alex oli erittäin hyvä lavaesiintyjä. Hänja hän kehitteli hyvän lavashown bändinsä kanssa. Kitaristi Zal Cleminson käytti klovnimaskia esiintyessään. Suomessa Sensational Alex Harvey bandBand kävi esiintymässä Ruisrockissa vuonna 1976. Sensational Alex Harvey bandYhtye hajosi vuonna 1977 Alexin lähtiessä soolouralle. Hän teki kolme sooloa.soololevyä, Viimeiseksijoista albumiksiviimeiseksi jäi "Soldier On The Wall" vuonna 1982.
4. helmikuuta 1982 AlexinHarvey sai ankaran sydänkohtauksen odotellessaodotellessaan rannalla lauttaa esiintymisen jälkeen uuden bändinsä [[The Electric Cowboys]] kera, Harveyesiintymisensä kärsi kovista sydän kohtauksistajälkeen. Matkalla sairaalaan ambulanssissa, hän kärsikoki ambulanssissa toisen sydän kohtauksensydänkohtauksen, joka oli kohtalokas. Tämä tapahtui päivää ennen hänen 47:ttä syntymäpäiväänsä, Zeebruggessa, Belgiassa.
 
[[Pate Mustajärvi]] on tehnyt biisistäkappaleesta "Tomahawk Kid" käännöksen nimellä "Mää Ja Tapparan Mies" (1992). Suosituin Sensational Alex Harvey bandinBandin singleistä oli [[Tom Jones]]in alunperin kirjoittama "Delilah", joka ylsi listoille. Englannissa sijoitus oli (7) ja Suomessa (12).
 
Alexin nuorempi veli [[Leslie Harvey]] oli myös muusikko yhtyeessä nimeltä [[Stone the Crows]].
43

muokkausta

Navigointivalikko