Ero sivun ”Muumion kirous” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
lähde, linkki
Valtlai (keskustelu | muokkaukset)
p farao > faarao
Rivi 1: Rivi 1:
'''Muumion kirous''' eli '''faraon kirous''' on oletettu [[kirous]], jota puitiin iltapäivälehdistössä 1920-luvulla [[KV62|farao Tutankhamonin haudan]] avaamisen jälkeen. Hautaa tutkinut harrastaja-arkeologi [[lordi Carnarvon]] kuoli äkillisesti noin kuukausi haudan avaamisen jälkeen. Kuolinyönä [[Kairo]]ssa oli koko kaupungin pimentänyt sähkökatkos. Kotona Englannissa lordi Carnarvonin koiran kerrottiin juuri tällä hetkellä ulvoneen villisti ja sitten kuolleen. Haudan tutkimuksiin tavalla tai toisella liittyneiden henkilöiden keskuudessa ilmeni myöhemmin muitakin kuolemantapauksia. Tämä antoi eräille journalisteille aiheen vihjailla yliluonnollisten voimien vaikutuksesta. Spekuloitiin myös ajatuksella, että faaraon hautaan kertyneet homeitiöt tai kaasut olisivat aiheuttaneet kuolettavia myrkytyksiä, mutta tästä ei ole todisteita.
'''Muumion kirous''' eli '''faaraon kirous''' on oletettu [[kirous]], jota puitiin iltapäivälehdistössä 1920-luvulla [[KV62|faarao Tutankhamonin haudan]] avaamisen jälkeen. Hautaa tutkinut harrastaja-arkeologi [[lordi Carnarvon]] kuoli äkillisesti noin kuukausi haudan avaamisen jälkeen. Kuolinyönä [[Kairo]]ssa oli koko kaupungin pimentänyt sähkökatkos. Kotona Englannissa lordi Carnarvonin koiran kerrottiin juuri tällä hetkellä ulvoneen villisti ja sitten kuolleen. Haudan tutkimuksiin tavalla tai toisella liittyneiden henkilöiden keskuudessa ilmeni myöhemmin muitakin kuolemantapauksia. Tämä antoi eräille journalisteille aiheen vihjailla yliluonnollisten voimien vaikutuksesta. Spekuloitiin myös ajatuksella, että faaraon hautaan kertyneet homeitiöt tai kaasut olisivat aiheuttaneet kuolettavia myrkytyksiä, mutta tästä ei ole todisteita.


[[Howard Carter]], jonka ansiota Tutankhamonin haudan löytyminen ensisijaisesti oli, eli 17 vuotta haudan avaamisen jälkeen. Carter ei uskonut kiroukseen, vaan hänen kerrotaan harmistuneen [[spiritismi|spiritisteistä]], jotka ottivat häneen yhteyttä tarjotakseen neuvoja kiroukselta suojautumiseen.
[[Howard Carter]], jonka ansiota Tutankhamonin haudan löytyminen ensisijaisesti oli, eli 17 vuotta haudan avaamisen jälkeen. Carter ei uskonut kiroukseen, vaan hänen kerrotaan harmistuneen [[spiritismi|spiritisteistä]], jotka ottivat häneen yhteyttä tarjotakseen neuvoja kiroukselta suojautumiseen.

Versio 15. elokuuta 2021 kello 22.28

Muumion kirous eli faaraon kirous on oletettu kirous, jota puitiin iltapäivälehdistössä 1920-luvulla faarao Tutankhamonin haudan avaamisen jälkeen. Hautaa tutkinut harrastaja-arkeologi lordi Carnarvon kuoli äkillisesti noin kuukausi haudan avaamisen jälkeen. Kuolinyönä Kairossa oli koko kaupungin pimentänyt sähkökatkos. Kotona Englannissa lordi Carnarvonin koiran kerrottiin juuri tällä hetkellä ulvoneen villisti ja sitten kuolleen. Haudan tutkimuksiin tavalla tai toisella liittyneiden henkilöiden keskuudessa ilmeni myöhemmin muitakin kuolemantapauksia. Tämä antoi eräille journalisteille aiheen vihjailla yliluonnollisten voimien vaikutuksesta. Spekuloitiin myös ajatuksella, että faaraon hautaan kertyneet homeitiöt tai kaasut olisivat aiheuttaneet kuolettavia myrkytyksiä, mutta tästä ei ole todisteita.

Howard Carter, jonka ansiota Tutankhamonin haudan löytyminen ensisijaisesti oli, eli 17 vuotta haudan avaamisen jälkeen. Carter ei uskonut kiroukseen, vaan hänen kerrotaan harmistuneen spiritisteistä, jotka ottivat häneen yhteyttä tarjotakseen neuvoja kiroukselta suojautumiseen.

Lähteet