Ero sivun ”Laskennallinen tiede” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Laskennallinen tiede''' (aiemmin myös tieteellinen laskenta) kattaa laajan kirjon välineitä, tekniikoita ja teorioita, joita käytetään laadittaessa ja tutkittaessa tietokoneella tieteen ja tekniikan ongelmien matemaattisia [[mallintaminen|malleja]].<ref name="GolubOrtega">Gene H. Golub ja James M .Ortega, Scientific Computing and Differential Equations - An Introduction to Numerical Methods, Academic Press, 1992</ref> Se voi liittyä sekä teoreettiseen että kokeelliseen tutkimukseen: kuten teoriakin, laskennallinen tiede voi selittää koetuloksia ja ennustaa uusia mahdollisia tuloksia kokeellisen tutkimuksen lähtökohdaksi. Menetelmällisesti laskennallinen tiede nojaa [[matematiikka]]an, [[tietojenkäsittelytiede|tietojenkäsittelytieteeseen]] ja kunkin sovellutusalueen omaan teorioihin ja välineisiin.
'''Laskennallinen tiede''' (aiemmin myös '''tieteellinen laskenta''') kattaa laajan kirjon välineitä, tekniikoita ja teorioita, joita käytetään laadittaessa ja tutkittaessa tietokoneella tieteen ja tekniikan ongelmien matemaattisia [[mallintaminen|malleja]].<ref name="GolubOrtega">Gene H. Golub ja James M .Ortega, Scientific Computing and Differential Equations - An Introduction to Numerical Methods, Academic Press, 1992</ref> Se voi liittyä sekä teoreettiseen että kokeelliseen tutkimukseen: kuten teoriakin, laskennallinen tiede voi selittää koetuloksia ja ennustaa uusia mahdollisia tuloksia kokeellisen tutkimuksen lähtökohdaksi. Menetelmällisesti laskennallinen tiede nojaa [[matematiikka]]an, [[tietojenkäsittelytiede|tietojenkäsittelytieteeseen]] ja kunkin sovellutusalueen omaan teorioihin ja välineisiin.


Tärkeitä laskennallisen tieteen alueita ovat
Tärkeitä laskennallisen tieteen alueita ovat

Versio 21. lokakuuta 2006 kello 22.06

Laskennallinen tiede (aiemmin myös tieteellinen laskenta) kattaa laajan kirjon välineitä, tekniikoita ja teorioita, joita käytetään laadittaessa ja tutkittaessa tietokoneella tieteen ja tekniikan ongelmien matemaattisia malleja.[1] Se voi liittyä sekä teoreettiseen että kokeelliseen tutkimukseen: kuten teoriakin, laskennallinen tiede voi selittää koetuloksia ja ennustaa uusia mahdollisia tuloksia kokeellisen tutkimuksen lähtökohdaksi. Menetelmällisesti laskennallinen tiede nojaa matematiikkaan, tietojenkäsittelytieteeseen ja kunkin sovellutusalueen omaan teorioihin ja välineisiin.

Tärkeitä laskennallisen tieteen alueita ovat

Katso myös

Tämä tieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Lähteet

  1. Gene H. Golub ja James M .Ortega, Scientific Computing and Differential Equations - An Introduction to Numerical Methods, Academic Press, 1992