Ero sivun ”Keskustelu luokasta:Feministit” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
::Yritä itse puhua asiaa. Jos Durova oli feministi eli naisten oikeuksien puolustaja, miksi hän pyrki esiintymään miehenä ja pukeutui miesten vaatteisiin vielä sotilasuransa jälkeenkin? Edes enkkupedian artikkelissa ei mainita häntä feministinä muuten kuin jonkun "wikittäjän" lisäämässä luokassa. --[[Käyttäjä:Esamatti1|Esamatti1]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Esamatti1|keskustelu]]) 18. kesäkuuta 2018 kello 19.10 (EEST)
 
:::Aloitukseni oli silkkaa asiaa, mihin sinä vastasi omalla wikipediaan kuulumattomalla tavallasi. Durova tunnisti naisen huonon aseman. 1800-luvun alun naiskirjailijoita koskevassa artikkelissa [https://mspace.lib.umanitoba.ca/bitstream/handle/1993/17007/Guo_Karolina_Pavlova.pdf?sequence=1 Lähde s. 51 loppupuolella] mainitaan tästä, ja s. 53 todetaan että hän otti esiin järjestetyn arvioliiton ongelmat (mutta ei vielä osannut kertoa, miten ongelma ratkaistaan). Hän on feminismin historiaa, sitä on aika vaikea kieltää. --[[Käyttäjä:Tpe1|Tpe1]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Tpe1|keskustelu]]) 18. kesäkuuta 2018 kello 19.27 (EEST)
:::Miehen vaattaisiin pukeutumisesta en osaa sanoa, koska en ole vielä löytänyt lähdettä, mutta jonkinlaiseksi protestiksi naisen kurjaa asemaa kohtaan sen voi ajatella. Vaihtoehto on myös, että pukeutumalla mieheksi hän sai parempaa kohtalua. Jos sinulla on lähde, kerro mitä siellä sanotaan. --[[Käyttäjä:Tpe1|Tpe1]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Tpe1|keskustelu]]) 18. kesäkuuta 2018 kello 19.27 (EEST)
2 493

muokkausta

Navigointivalikko