Ero sivun ”Mentaliteetti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
ks. myös
pieni lisäys, sillä mantaliteettien historia on myös eräs historiantutkimuksen paradigme.
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Mentaliteetti''' ({{k-fr|mentalité}}) tarkoittaa yksilön, ihmisryhmän tai kansan henkistä kokonaisasennetta ja mielenlaatua.<ref>Annukka Aikio ja Rauni Vornanen: Uusi sivistyssanakirja. Kustannusosakeyhtiö Otava 1993. ISBN 951-1-11365-8., s. 405</ref> Mentaliteetin käsitettä käytetään ajoittain [[sosiologia]]ssa, [[sosiaalihistoria]]ssa ja [[sosiaalipsykologia]]ssa kuvaamaan jonkin ihmisryhmän ajattelutapaa ja kollektiivisia pyrkimyksiä, vaikka se on käsitteenä kiistanalainen.
'''Mentaliteetti''' ({{k-fr|mentalité}}) tarkoittaa yksilön, ihmisryhmän tai kansan henkistä kokonaisasennetta ja mielenlaatua.<ref>Annukka Aikio ja Rauni Vornanen: Uusi sivistyssanakirja. Kustannusosakeyhtiö Otava 1993. ISBN 951-1-11365-8., s. 405</ref> Mentaliteetin käsitettä käytetään ajoittain [[sosiologia]]ssa, [[sosiaalihistoria]]ssa, [[historia]]ssa ja [[sosiaalipsykologia]]ssa kuvaamaan jonkin ihmisryhmän ajattelutapaa ja kollektiivisia pyrkimyksiä, vaikka se on käsitteenä kiistanalainen.


==Katso myös==
==Katso myös==

Nykyinen versio 10. kesäkuuta 2018 kello 13.44

Mentaliteetti (ransk. mentalité) tarkoittaa yksilön, ihmisryhmän tai kansan henkistä kokonaisasennetta ja mielenlaatua.[1] Mentaliteetin käsitettä käytetään ajoittain sosiologiassa, sosiaalihistoriassa, historiassa ja sosiaalipsykologiassa kuvaamaan jonkin ihmisryhmän ajattelutapaa ja kollektiivisia pyrkimyksiä, vaikka se on käsitteenä kiistanalainen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Annukka Aikio ja Rauni Vornanen: Uusi sivistyssanakirja. Kustannusosakeyhtiö Otava 1993. ISBN 951-1-11365-8., s. 405
Tämä psykologiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.