Ero sivun ”Kansliaministeri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p tynkä riittänee
Paasikivi ja Kanerva
Rivi 1: Rivi 1:
{{Korjattava/Suomi}}
{{Korjattava/Suomi}}
'''Kansliaministeri''' on nimitys hallituksen jäsenelle, joka toimii [[pääministeri]]n ohella valtioneuvoston kansliassa. Kansan suussa vastaava nimitys on "salkuton ministeri". Nykyisen lain mukaan Suomessa ei enää voi olla kansliaministereitä.
'''Kansliaministeri''' on nimitys hallituksen jäsenelle, joka toimii [[pääministeri]]n ohella valtioneuvoston kansliassa. Kansan suussa vastaava nimitys on "salkuton ministeri". Nykyisen lain mukaan Suomessa ei enää voi olla kansliaministereitä. Historiallisesti merkittävin salkuton ministeri oli [[Juho Kusti Paasikivi]] [[Rytin_II_hallitus|Rytin 2. hallituksessa]] talvisodan aikana. Viimeisenä kansliaministerinä toimi [[Ilkka Kanerva]] [[Holkerin_hallitus|Holkerin hallituksessa]] 1987-1990.


{{tynkä/Politiikka}}
{{tynkä/Politiikka}}

Versio 26. marraskuuta 2017 kello 13.43

Kansliaministeri on nimitys hallituksen jäsenelle, joka toimii pääministerin ohella valtioneuvoston kansliassa. Kansan suussa vastaava nimitys on "salkuton ministeri". Nykyisen lain mukaan Suomessa ei enää voi olla kansliaministereitä. Historiallisesti merkittävin salkuton ministeri oli Juho Kusti Paasikivi Rytin 2. hallituksessa talvisodan aikana. Viimeisenä kansliaministerinä toimi Ilkka Kanerva Holkerin hallituksessa 1987-1990.

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.