Ero sivun ”Apple Records” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Jeepo (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
laajennusta
Rivi 1: Rivi 1:
'''Apple Records''' on [[the Beatles]] -yhtyeen jäsenten perustama levy-yhtiö. Nimen samankaltaisuus [[Steve Jobs]]in perustamaan [[Apple Computer]] -yhtiöön on johtanut oikeudenkäynteihin, joissa levy-yhtiö on vaatinut tietokoneyhtiötä olemaan toimimatta musiikkialalla. Apple Computer on ainakin vuonna [[1989]] maksanut Apple Recordsille korvauksia musiikin vuoksi. Viimeisin kiista liittyy tietokoneyhtiön iPod-soittimeen.
'''Apple Records''' on [[The Beatles]] -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna [[1968]] perustama levy-yhtiö. Ensimmäinen yhtiön julkaisema LP oli [[John Lennon]]in ja [[Yoko Ono]]n ''Two Virgins'', jonka julkaisupäivä oli [[11. marraskuuta]] [[1968]]. Tätä seurasi pian ([[25. marraskuuta]] [[1968]]) Beatlesien ''[[The Beatles (albumi)|The Beatles]]'' (joka tunnetaan myös nimellä "Valkoinen tupla").

Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles-albumit:
{{minitynkä}}

* ''[[Yellow Submarine]]''
* ''[[Abbey Road]]''
* ''[[Let It Be]]''
* ''[[Hey Jude (albumi)|Hey Jude]]''
* ''[[1962—1966]]''
* ''[[1967—1970]]''

Nimen samankaltaisuus [[Steve Jobs]]in perustamaan [[Apple Computer]] -yhtiöön on johtanut oikeudenkäynteihin, joissa levy-yhtiö on vaatinut tietokoneyhtiötä olemaan toimimatta musiikkialalla. Apple Computer on ainakin vuonna [[1989]] maksanut Apple Recordsille korvauksia musiikin vuoksi. Viimeisin kiista liittyy tietokoneyhtiön [[iPod]]-soittimeen.

[[Luokka:Levy-yhtiöt]]
[[Luokka:The Beatles]]

[[en:Apple Records]]

Versio 28. helmikuuta 2005 kello 17.18

Apple Records on The Beatles -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna 1968 perustama levy-yhtiö. Ensimmäinen yhtiön julkaisema LP oli John Lennonin ja Yoko Onon Two Virgins, jonka julkaisupäivä oli 11. marraskuuta 1968. Tätä seurasi pian (25. marraskuuta 1968) Beatlesien The Beatles (joka tunnetaan myös nimellä "Valkoinen tupla").

Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles-albumit:

Nimen samankaltaisuus Steve Jobsin perustamaan Apple Computer -yhtiöön on johtanut oikeudenkäynteihin, joissa levy-yhtiö on vaatinut tietokoneyhtiötä olemaan toimimatta musiikkialalla. Apple Computer on ainakin vuonna 1989 maksanut Apple Recordsille korvauksia musiikin vuoksi. Viimeisin kiista liittyy tietokoneyhtiön iPod-soittimeen.