Ero sivun ”Tutkimusapulainen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Virkoja pois...
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tutkimusapulainen''' (myös '''tutkimusavustaja''') on [[yliopisto|yliopistossa]], [[sairaala|sairaaloissa]] tai muissa tutkimuslaitoksissa oleva toimi tai [[virka]], jossa toimivat tyypillisesti [[korkeakoulu|korkeakoulun]] loppuvaiheen perusopiskelijat, mutta myös tehtävään koulutuksen saaneet 2. asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tehtävä voi olla osa-aikainen tai kokopäiväinen ja tehtäviin kuuluu usein työskentelyä [[laboratorio]]ssa.
'''Tutkimusapulainen''' (myös '''tutkimusavustaja''') on [[yliopisto|yliopistossa]], [[sairaala|sairaaloissa]] tai muissa tutkimuslaitoksissa oleva tehtävä, jossa toimivat tyypillisesti [[korkeakoulu|korkeakoulun]] loppuvaiheen perusopiskelijat, mutta myös tehtävään koulutuksen saaneet 2. asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tehtävä voi olla osa-aikainen tai kokopäiväinen ja tehtäviin kuuluu usein työskentelyä [[laboratorio]]ssa.


On tavallista, että tutkimusapulaisina toimivat perusopiskelijat työskentelevät osana tutkimusryhmää ja tekevät [[pro gradu]] -tutkielmansa (tai teknillisellä alalla [[diplomityö|diplomityönsä]]) tutkimusaiheestaan. Tutkimusapulaisen tehtävä voi olla luonnollinen ponnahduslauta jatko-opinnoille ja mahdolliselle [[tutkijakoulutettava|jatko-opiskeluviralle]].
On tavallista, että tutkimusapulaisina toimivat perusopiskelijat työskentelevät osana tutkimusryhmää ja tekevät [[pro gradu]] -tutkielmansa (tai teknillisellä alalla [[diplomityö|diplomityönsä]]) tutkimusaiheestaan. Tutkimusapulaisen tehtävä voi olla luonnollinen ponnahduslauta jatko-opinnoille ja siihen liittyvään [[tutkijakoulutettava|työtehtävään]].


[[Luokka:Yliopiston virat]]
[[Luokka:Yliopiston virat]]

Versio 12. syyskuuta 2014 kello 00.36

Tutkimusapulainen (myös tutkimusavustaja) on yliopistossa, sairaaloissa tai muissa tutkimuslaitoksissa oleva tehtävä, jossa toimivat tyypillisesti korkeakoulun loppuvaiheen perusopiskelijat, mutta myös tehtävään koulutuksen saaneet 2. asteen tutkinnon suorittaneet henkilöt. Tehtävä voi olla osa-aikainen tai kokopäiväinen ja tehtäviin kuuluu usein työskentelyä laboratoriossa.

On tavallista, että tutkimusapulaisina toimivat perusopiskelijat työskentelevät osana tutkimusryhmää ja tekevät pro gradu -tutkielmansa (tai teknillisellä alalla diplomityönsä) tutkimusaiheestaan. Tutkimusapulaisen tehtävä voi olla luonnollinen ponnahduslauta jatko-opinnoille ja siihen liittyvään työtehtävään.