Ero sivun ”Pajarit” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Wäiski (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Pajarit''' tai bojaarit olivat ylimmän ruhtinaallisen palvelusluokan jäseniä ennen [[Pietari Suuri|Pietari Suuren]] aikaa, joka lakkautti pajarien neuvoston [[1711]]. Pajarit toimivat sotureina ja hallitsijan neuvonantajina.
'''Pajarit''' tai bojaarit olivat [[Venäjä|Venäjän]] ylimmän ruhtinaallisen palvelusluokan jäseniä ennen [[Pietari Suuri|Pietari Suuren]] aikaa, joka lakkautti pajarien neuvoston [[1711]]. Pajarit toimivat sotureina ja hallitsijan neuvonantajina.


== Pajarien alkuperä ==

Venäläiset pajarit on perinteisesti jaettu kolmeen eri kategoriaan:

1.[[Rurik|Rurikilaiset]] ruhtinaat (mm. suvut [[Šuiski]], Vorotonsky ja Repnin)

2.[[Liettua|Liettuan]] ja [[Kultainen Orda|Kultaisen Ordan]] ruhtinaat, joiden väitettiin polveutuvan itse [[Tsingis Khan|Tsingis Kaanista]] (mm. suvut Belsk ja Mstilavsky).

3.Ikivanha moskovalainen aateli joka on palvellut suuriruhtinaita 1300-luvusta lähtien (mm. suvut [[Romanov]], [[Godunov]] ja Sherematev)




==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 14. heinäkuuta 2006 kello 15.50

Pajarit tai bojaarit olivat Venäjän ylimmän ruhtinaallisen palvelusluokan jäseniä ennen Pietari Suuren aikaa, joka lakkautti pajarien neuvoston 1711. Pajarit toimivat sotureina ja hallitsijan neuvonantajina.


Pajarien alkuperä

Venäläiset pajarit on perinteisesti jaettu kolmeen eri kategoriaan:

1.Rurikilaiset ruhtinaat (mm. suvut Šuiski, Vorotonsky ja Repnin)

2.Liettuan ja Kultaisen Ordan ruhtinaat, joiden väitettiin polveutuvan itse Tsingis Kaanista (mm. suvut Belsk ja Mstilavsky).

3.Ikivanha moskovalainen aateli joka on palvellut suuriruhtinaita 1300-luvusta lähtien (mm. suvut Romanov, Godunov ja Sherematev)


Aiheesta muualla

Anttolan pajari

Tämä Venäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.