Ero sivun ”Josh Radnor” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
HIMYMer (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
HIMYMer (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:


==Ura==
==Ura==
Vuonna 2001 Radnor valittiin näyttelemään sarjassa [[Off Centre]]. Kuitenkin rooli uudelleen valettiin ja [[Eddie Kaye Thomas]] sai roolin. Vuonna 2002 hän teki Broadway debyyttinsä, näytelmässä [[The Graduate]]. Vuodesta 2005 lähtien Radnor on näytellyt Ted Mosbyn roolia hitti sarjassa [[Ensisilmäyksellä]]. Radnor teki esikoisohjausksen elokuvassa Rakkautta New Yorkissa, jossa hän oli myös kirjailija ja tähti. Hänen toisessa elokuvassa Liberal Arts, pääosissa on itsensä lisäksi [[Elizabeth Olsen]].
Vuonna 2001 Radnor valittiin näyttelemään sarjassa [[Off Centre]]. Kuitenkin rooli uudelleen valittiin ja [[Eddie Kaye Thomas]] sai roolin. Vuonna 2002 hän teki Broadway debyyttinsä, näytelmässä [[The Graduate]]. Vuodesta 2005 lähtien Radnor on näytellyt Ted Mosbyn roolia hitti sarjassa [[Ensisilmäyksellä]]. Hän on esiintynyt myös Ted Mosbyn äänenä sarjassa [[Family Guy]]. Radnor teki esikoisohjausksen elokuvassa Rakkautta New Yorkissa, jossa hän oli myös kirjailija ja tähti. Hänen toisessa elokuvassa Liberal Arts, pääosissa on itsensä lisäksi [[Elizabeth Olsen]]. Radnor on esiintyt mm. elokuvissa [[Afternoon Delight]] ja [[Not Another Teen Movie]].



Versio 2. maaliskuuta 2013 kello 20.52

Josh Radnor
Josh Radnor vuonna 2010.
Josh Radnor vuonna 2010.
Henkilötiedot
Syntynyt29. heinäkuuta 1974 (ikä 49)
 Yhdysvallat Columbus, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä,ohjaaja,käsikirjoittaja
Näyttelijä
Aktiivisena 1998–
Merkittävät roolit Ted mosby
(Ensisilmäyksellä)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Josh Radnor (s. 29. heinäkuuta 1974 Columbus, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten roolistaan Ted Mosbyna komediasarjassa Ensisilmäyksellä. Hän on ohjannut, kirjoittanut ja tähdittänyt elokuvat Rakkautta New Yorkissa (eng. Happythankyoumoreplease) ja Liberal Arts. Elokuvaa 'Rakkautta New Yorkissa' on verrattu Woody Allenin elokuviin parhaina vuosina.

Lapsuus ja Nuoruus

Radnor syntyi Columbuksessa, Ohiossa. Hän on Carol ja Alan Radnorin lapsi. Hänellä on kaksi siskoa, Melanie ja Joanna. Radnor varttui Bexelyssä, Columbuksen esikaupungissa. Hän opiskeli ortodoksijuutalaisten päivä kouluissa (mukaan lukien Columbus Toorahn Akatemia).

Ura

Vuonna 2001 Radnor valittiin näyttelemään sarjassa Off Centre. Kuitenkin rooli uudelleen valittiin ja Eddie Kaye Thomas sai roolin. Vuonna 2002 hän teki Broadway debyyttinsä, näytelmässä The Graduate. Vuodesta 2005 lähtien Radnor on näytellyt Ted Mosbyn roolia hitti sarjassa Ensisilmäyksellä. Hän on esiintynyt myös Ted Mosbyn äänenä sarjassa Family Guy. Radnor teki esikoisohjausksen elokuvassa Rakkautta New Yorkissa, jossa hän oli myös kirjailija ja tähti. Hänen toisessa elokuvassa Liberal Arts, pääosissa on itsensä lisäksi Elizabeth Olsen. Radnor on esiintyt mm. elokuvissa Afternoon Delight ja Not Another Teen Movie.


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.