Ero sivun ”Tšehovin ase” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
625 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
pop-kulttuuri ö-mappiin
(kirjoitusvirheen korjaaminen (suurinkiin -> suuriinkin))
(pop-kulttuuri ö-mappiin)
Fraasia on usein tulkittu häivetekniikaksi, mutta konsepti voidaan tulkita myös tarkoittamaan ”älä lisää tarpeettomia esineitä tarinaan”. ”Tšehovin ase” -säännön unohtaminen voi johtaa suuriinkin juonen aukkoihin.
 
Salapoliisitarinoissa esiintyy tämäntyyppisiä yksityiskohtia – löytyy veitsi, joka aluksi näyttää tarpeettomalta, mutta joka myöhemmin ratkaisee kaiken. Myös [[satu|saduissa]] rakenne toimii usein tämäntyyppisten esineiden kautta: alussa löydetään [[ilmapallo]], jonka avulla päähenkilö pelastuu tarinan lopussa (esimerkiksi ''[[Waterworld]]'').<ref>[http://oppimateriaali.wikidot.com/tsehovin-ase Oppimateriaali: Tsehovin Ase]</ref>
 
[[Simpsonit|Simpsonien]] jaksossa "The Itchy & Scratchy & Poochie Show" esiintyy "Tsehovin ase", jota ei koskaan käytetä: jaksossa Itchy ja Scratchy ajavat omassa piirretyssään autollaan kohti ilotulitusrakettitehdasta ja kaikki katsojat odottavat heidän sinne saapuessaan aiheuttavan jonkinlaisen räjähdyksen. He kuitenkin kohtaavat Poochien (jonka äänenä Homer on), jonka esittely lopettaa piirretyn ennenkuin Itchy ja Scratchy ehtivät rakettitehtaan luo.
 
== Katso myös ==
* [[Deus ex machina]]
 
== ViitteetLähteet ==
{{Viitteet}}
 
14 848

muokkausta

Navigointivalikko

Henkilökohtaiset työkalut

Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät