Ero sivun ”Erin Hunter” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Temehero (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 36: Rivi 36:
*5. '''''Vaarallinen polku''''', [[2011]] (''A Dangerous Path'', 2004)
*5. '''''Vaarallinen polku''''', [[2011]] (''A Dangerous Path'', 2004)
*6. '''''Pimeyden Hetki''''', ([[2011]]) (''The Darkest Hour'', 2004)
*6. '''''Pimeyden Hetki''''', ([[2011]]) (''The Darkest Hour'', 2004)

Uusi profetia

*1. ""Keskiyö"", [[2012]] ("Midnight", 2005)


== Aiheesta muualla==
== Aiheesta muualla==

Versio 23. heinäkuuta 2012 kello 11.44

Erin Hunter on salanimi, jota käyttävät Kate Cary, Cherith Baldryl, Tui Sutherland sekä toimittaja Victoria Holmes. Heidät tunnetaan parhaiten Soturikissat-sarjasta, mutta kirjoittajat ovat myös luoneet toisen samantapaisen sarjan nimeltä Seekers. Nimimerkki luotiin, koska kirjailijoita oli neljä ja kirjat hyllytettäisiin eri paikkoihin kirjastoissa. Täten ne olisi vaikeampi löytää. Nimi Erin Hunter valittiin, koska se sopii Soturikissat-kirjasarjan teemaan.

Kate Cary, Victoria Holmes ja Cherith Baldry asuvat Isossa-Britanniassa ja Tui Sutherland Yhdysvalloissa. Jokaisella kirjoittajalla on eri tehtävä: Holmes luo tarinan kirjasta, Cary, Baldry, ja Sutherland vuorotellen kirjoittavat uusia kirjoja. Sutherland on uusin Erin Hunter-kirjoittajaryhmässä ja kirjoittaa enimmäkseen Seekers-sarjaa, joka kertoo karhuista.

Victoria Holmes

Victoria Holmes syntyi 7. heinäkuuta 1974 ja varttui maatilalla Englannissa ja oppi ratsastamaan kahdella hevosella. Myöhemmin hän opiskeli Oxfordin yliopistossa. Oxfordissa rakennukset innoittivat hänen kiinnostustaan historiaan. Hän asuu nykyisin Lontoossa, jossa hän toimii päätoimittajana. Holmes on alkuperäinen Soturikissat-sarjan kirjoittaja. Kirjasarja sai alkunsa kun vuonna 2003 Harper Collins pyysi Holmesia kirjoittamaan sarjan kissoista. Tehtyään Kate Cary kanssa yhteistyötä, Holmes päätti antaa Kate Caryn kirjoittaa kirjan, ja näin Carysta tuli kulissien takana oleva avustaja, joka auttaa muokkaamaan ja valvomaan kirjojen yksityiskohtia.

Kate Cary

Kate Cary syntyi Englannissa 4. marraskuuta 1967. Myöhemmin Cary muutti Skotlantiin, jossa hän asui 12 vuotta ennen kuin muutti takaisin Englantiin, jossa hän nykyisinkin asuu. Cary on toinen Soturikissat-sarjan kirjoittajista. Holmes päätti, että Cary saisi kirjoittaa ensimmäisen kirjan, sitten kun Holmes olisi lopettanut yhden tarinan. Ensimmäisestä sarjasta hän kirjoitti kirjat Villiin luontoon, Tuli ja Jää ja Myrsky nousee. Soturikissat-sarjan jatkosarjasta Warriors: The New Prophecy hän kirjoitti vain kolmannen osan nimeltä Dawn. Soturikissojen toisesta jatkosarjasta Warriors: The Power of Three Kate Cary on kirjoittanut osat The Sight, Dark River ja Eclipse. Viimeisin hänen kirjoittamansa kirja on Fading Echoes.

Soturikissat-sarjan lisäksi hän on kirjoittanut myös kirjat Bloodline ja sen jatko-osan nimeltään Reckoning, ja aikoo jatkaa sarjaa.

Cherith Baldry

Cherith Baldry on kolmas Erin Hunter-nimimerkin takana olevista kirjailijoista. Holmes pyysi Baldrya liittymään kolmannen kirjan Salaisuuksien metsän kirjoittamiseen, nähtyään Baldryn kirjoitustyylin. Cherithillä oli saman tyylinen kirjoitustyyli kuin muilla Erin Hunter-nimimerkin kirjoittajilla, joten hän pääsi mukaan.

Baldry on kirjoittanut ensimmäisestä sarjasta Salaisuuksien metsän, Vaarallisen polun ja Pimeyden hetken. Toisesta sarjasta hän kirjoitti kaikki muut osat paitsi Dawnin.

Kolmannesta sarjasta Baldry on kirjoittanut kirjat Outcast, Long Shadows ja Sunrise. Neljännestä sarjasta hän on kirjoittanut vain ensimmäisen osan, The Fourth Apprenticen.

Tui Sutherland

Tui Sutherland syntyi Caracasissa, Venezuelassa, mutta asuu nykyään Yhdysvalloissa, joka tekee hänestä Erin Hunterin ainoan yhdysvaltaisen kirjailijan. Hän asuu nykyisin Bostonissa ja kirjoitti Soturikissat-maailman oppaan nimeltä Secrets of the Clans.

Soturikissat-sarja

Sarjan ensimmäinen osa Villiin luontoon julkaistiin englanniksi vuonna 2003 ja sarjaa on käännetty useille kielille mm. kiinaksi, saksaksi ja ranskaksi. Suomeksi sarjaa kustantaa Art House ja sarjaa suomentaa Vesa-Matti Paija. Sarja kertoo neljästä metsässä omilla reviireillään asuvista villeistä kissaklaaneista: Myrskyklaanista, Jokiklaanista, Varjoklaanista ja Tuuliklaanista. Myrskyklaania uhkaa vaara ja ennustuksen mukaan vain tuli voi pelastaa klaanin.

  • 1. Villiin luontoon, 2009 (Into the Wild, 2003)
  • 2. Tuli ja jää, 2009 (Fire and Ice, 2003)
  • 3. Salaisuuksien metsä, 2010 (Forest of Secrets, 2003)
  • 4. Myrsky nousee, 2010 (Rising Storm, 2004)
  • 5. Vaarallinen polku, 2011 (A Dangerous Path, 2004)
  • 6. Pimeyden Hetki, (2011) (The Darkest Hour, 2004)

Uusi profetia

  • 1. ""Keskiyö"", 2012 ("Midnight", 2005)

Aiheesta muualla